Není buchta jako buchta. Podívejte se, co česká kuchyně nabízí milovníkům sladkého
Buchta, ať už kynutá plněná kostka, nebo ta vylitá a pečená na plechu, je oblíbený a typický český moučník. Tradiční buchty se dokonce objevují v pohádkách, s sebou do světa si je v ranečku odnáší třeba hloupý Honza. Proč právě buchty? Protože mu je maminka nachystala s láskou a věděla, že vydrží vláčné několik dní. Dnes už mají buchty i svůj svátek!
Kynuté plněné buchty
Buchty ve tvaru kostky se dají naplnit mnoha dobrotami. Oblíbené jsou tvarohové buchty a buchty s makovou nebo povidlovou nádivkou. Buchty lze plnit také ovocem, například švestkami.
Lité buchty
Pro začátečníky jsou vhodné tzv. hrnečkové buchty, při jejichž přípravě nepotřebujete váhu. Efektně vypadají buchty vícebarevné nebo buchty prošívané, které už vyžadují trochu více zkušeností.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Soufflé buchta
Přidáno před 18 minutami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 11 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 13 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 16 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Filmové hostiny: Herci ze Slunce, seno, erotika si do Itálie opravdu přivezli vlastní jídlo
Uvařte si tsampu: Zázračná kaše Tibeťanů vám dodá sílu, díky níž můžete vystoupat i na Mount Everest
Smažený řízek z nakládaného bůčku: U netradiční varianty oblíbeného jídla je důležitá marináda a doba naložení