Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso je skvělým zdrojem bílkovin, a tak by nemělo v jídelníčku chybět. Možnosti úpravy jsou neomezené

Maso je skvělým zdrojem bílkovin, a tak by nemělo v jídelníčku chybět. Možnosti úpravy jsou neomezené

Proč bychom měli konzumovat maso? Protože obsahuje velké množství kvalitních bílkovin, železo (největší množství železa je v hovězím mase), zinek, selen a důležité vitaminy, které v jiných potravinách nejsou zastoupené v takovém množství (konkrétně jde o vitamín B12). Ačkoliv je maso součástí zdravého jídelníčku, neměli bychom to s jeho konzumací přehánět. 

Nejoblíbenější druhy masa 

Jaké druhy masa patří mezi nejoblíbenější? 

Jaké jsou možnosti úpravy masa? 

Maso lze upravovat nejrůznějšími způsoby. V létě je oblíbené maso na gril (naložené plátky i třeba na burger), v domácích podmínkách pak můžete maso péct, dusit, vařit i smažit. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás, jaký způsob si vyberete. 

Více

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Čevapčiči

Čevapčiči  je jemně mleté maso, někdy jehněčí, jindy vepřové, ochucené kořením jako je čubrica, kmín, sůl, česnek a mletá paprika. Směs je základem pro masové válečky, které se z ní tvarují a opékají na pánvi nebo na grilu

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Beefsteak

Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové. Nejlepší je z mladých býků. Prudce se opéká z obou stran tak, aby vnitřek plátku masa zůstal šťavnatý.

Kulinářský slovník Přejít do slovníku

Bránice

Bránice je hladká, příčně pruhovaná svalovina, která odděluje orgány savců od hrudi a břicha. Vepřová bránice je část pobřišnice, v podstatě je to jakási síťka, která je protkaná tukem. Balí se do ní sušší masa, kterým dodá šťavnatost, je vhodná na některé nádivky, sekané i maso na gril. Tomu všemu dodá úžasnou chuť.

1 30 31 32 33 34

Další témata

Další recepty

Naposledy jste si prohlédli