Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jaké jídlo jíš, takovou máš povahu: Zjistěte, co vaše oblíbené dobroty vypovídají o vaší osobnosti
Zdroj: Pixabay, Foundry, Pixabay licence

Věděli jste, že vaše oblíbené jídlo může prozradit spoustu věcí o vaší povaze? Pokud milujete pizzu, extra pálivé je pro vás pořád málo pálivé nebo nemine den, abyste neslupli alespoň jeden banán, čtěte dál a dozvíte se něco o sobě!

Banány

Banány mají rádi lidé, kteří žijí ve spěchu, jsou hodně vytížení a/nebo milují sport. Je to i proto, že banány jsou ideální svačinkou, která dodá energii. Dají se sníst za chůze, rychle je strávíme, obsahují hořčík, který se stará o psychickou pohodu, a také sacharidy, které umí nakopnout. Banány proto často dominují jídelníčkům fitnessáků. Co ale láska k banánům vypovídá o vaší povaze? Že jste milí a něžní, hodně chápaví, tolerantní a v komunikaci se vždy snažíte najít kompromis. Přijdou-li za vámi dva rozhádaní kamarádi, vaším cílem je vždy zprostředkovat jedné straně pohled strany druhé, aby měla větší pochopení a došlo k rychlejšímu smíření. To může být ale slabinou, protože se necháte snadno zneužít a ani si toho nevšimnete. Souvisí to také s nízkým sebevědomím, na kterém musíte zapracovat.

Pozor! Pokud banány naopak nemůžete ani cítit a vadí vám především jejich mazlavá konzistence, znamená to, že máte smysl pro detail, což se může hodit zejména v profesním životě. Alespoň to tvrdí americká dietoložka Alanna Kesslerová, která se zabývá propojením jídla s psychologií, v rozhovoru pro magazín Reader's Digest.

Chilli

Pokud jste dojedli a stále cítíte ústa, tak nejste spokojení. I extrémně pálivé varianty jídel jsou na vás málo a do všeho si sypete extra porci chilli nebo přidáváte tabasco. Ti, kdo milují nesnesitelně pálivá jídla, milují drama, jsou vášniví a potřebují neustále nějakou stimulaci. Vyplývá to ze studie neziskové organizace Institute of Food Technologists, která vychází z toho, že pikantní pokrmy aktivují receptory bolesti, což většinu lidí od jejich konzumace odrazuje. Ti, kteří to ale naopak vyhledávají, touží po nebezpečí, neznají strach a chtějí žít život na hraně. 

Jablka

Těšíte se na podzim, protože zase bude spousta jablek? Pak jste impulzivní, energičti, trochu exhibicionisté, ačkoliv se to snažíte krotit, protože máte dojem, že to po vás společnost vyžaduje. Buďte sami sebou za všech okolností a zmizí i sezónní deprese, na které trpíte. Jste plni nadšení ze života a rádi cestujete, i když třeba jen mezi okresy. Je těžké udržet vás na jednom místě, to ale neplatí o vztazích. Preferujete delší svazky, a když něco nefunguje, umíte to ukončit tak, že druhému neublížíte a zůstanete přáteli. Vaše okolí vás často označuje za šarmantního muže či okouzlující ženu.

Kyselé bonbony

Když jsme ve stresu nebo nás něco trápí, často sáhneme po oblíbené sladkosti - ať už se jedná o čokoládu, karamelovou tyčinku nebo bonbony. Podle Kesslerové jsou speciální kategorií kyselé bonbony, ve kterých se spojují dvě zcela odlišné chutě. Jestli si neumíte odpustit kyselé žížalky, americká dietoložka tvrdí, že máte tendence propadat nervozitě a stresu a velmi snadno se přetáhnete. Měli byste více odpočívat a nebát se odřeknout schůzku nebo slíbenou práci, když prostě nestíháte nebo už jednoduše nemůžete.

Pizza

Autoři vědecké studie Which Foods May Be Addictive? The Roles of Processing, Fat Content, and Glycemic Load před časem zjistili, že ze všech nezdravých a fast foodových jídel je právě pizza tou nejvíce návykovou. Kombinace tuku a jednoduchých cukrů dostává náš mozek doslova do rauše, když ji jíme. Pokud se jí nemůžete nabažit, znamená to, že máte sklony k závislostem - ale také to, že jste extrovertní člověk, který má rád společnost. Pizza se totiž nejlépe jí ve dvou a více lidech, a to ať už při sledování zápasu, seriálu nebo třeba na večírku. 

Třešně

Sezóna třešní je za dveřmi a pokud se jí už nemůžete dočkat, vypovídá to o vás - tedy kromě toho, že milujete třešně - také to, že jste rodinný typ, který domov a své blízké považuje za největší štěstí a nejdůležitější věc v životě. V dětství jste příliš nezapadali, ale s postupujícím věkem se vaše okolí naučilo oceňovat, že jste hodně kreativní a přemýšlíte o věcech a světě jinak než ostatní. Vaší slabou stránkou je, že neumíte šetřit.

Pomeranč

Milovníci pomerančů se vyznačují trpělivostí a schovívavostí vůči druhým a jejich chybám a omylům. To z nich dělá dobré šéfy, bohužel, na tak vysoké pozice se skoro nikdy nedostanou, protože nejsou dostatečně průbojní. Mají ale silnou vůli, a když se pro něco nadchnou, dělají to pořádně a s maximálním zápalem, nebo raději vůbec. Jste-li fanoušky těchto exotických citrusů, pak jste loajální,svým partnerům věrní a staráte se o potřebné - ať už jde o opuštěná štěňata, nebo o starou sousedku, které nosíte nákupy.

Ananas

Ananas v Česku sice neroste, z cizokrajných plodin je u nás ale asi nejběžnější a nejdostupnější. Pokud si na něm rádi pochutnáváte, značí to, že jste horké hlavy. Často rychleji mluvíte a konáte, než myslíte. Pokud to ale nedopadne nejlíp, každý vám hned odpustí. Jste totiž roztomilí a zábavní. Všichni vás mají rádi a nikdo se na vás nevydrží dlouho zlobit. Když jedete na dovolenou, nešetříte a užíváte si ji plnými doušky bez ohledu na finance. Peníze budou - my nebudem! To je vaše životní motto.

Dušené maso

V jídle nejste vybíraví a kdyby bylo po vašem, klidně byste každý den jedli obyčejné, dušené nebo upečené maso s vařenými bramborami? To znamená, že jste založením konzervativní a hodně tradiční člověk, který si nepotrpí na výstřelky, a to v žádné sféře života. Máte rádi etiketu a slušné vychování a na rozdíl od většiny lidí se cítíte dobře na velkých rodinných sešlostech. Narozeniny, svatby nebo Vánoce a jiné události, kdy se sejdou všichni pohromadě, vás dojímají.

Komentáře

Tonja

11. 6. 2021 08:24

Pěkná blbost. Nečtěte Reader´s Digest a podobné magazíny a hlavně z nich nečerpejte a neoblbujte další čtenáře. Posouváte tím tento server na úroveň podprůměrného bulváru.

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více