Išelské koláčky
Máte rádi plněné vánoční cukroví? Tak to vám budou tyto koláčky určitě chutnat. Křehké těsto, které voní ořechy, naplněné krémem s troškou rumu a nahoře čokoláda s mandlí. Oblíbená klasika.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 30 188 kJ / 7 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,64 g |
Tuky | 479,30 g |
Vláknina | 39,20 g |
Cholesterol | 816 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 608,11 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 12. 2022 15:35
Eja57 (moderátorka):
Ano ochutnala, nic jim nebylo. Už jsem to vyřešila děvčata, jinak nápln luxusní.
Ano ochutnala, nic jim nebylo. Už jsem to vyřešila děvčata, jinak nápln luxusní.
14. 12. 2022 10:31
EVIK78: ochutnala jsi ořechy než jsi je použila?
13. 12. 2022 23:16
Ahoj děvčata, prosím nevíte někdo co z hořkým těstem? Děkuji za každou radu
24. 12. 2021 11:02
Jsou výborné. Děkuji
22. 12. 2020 18:17
Já to těsto prostě miluju.Letos jsem upekla a výborné,výborné. Sice jsem dala čokoládový krém ale to těsto má tak úžasnou chuť,že ho určitě budu dělat i příště a doufám že vyzkouším i tu Vaši náplň. Moc děkuji za recept.
11. 12. 2018 15:48
Piedra: v chladnu vydrží dlouho a koláčky namáčím, nechám trochu okapat a je to jednodušší a rychlejší, než mazat...
11. 12. 2018 15:34
Veronika.Hrozna: hobliny jsou čokoládové, náplň má být mírně lepivá, takže strouhanka je na zahuštění, a kolečka jsou opravdu vysoká 3-5 mm
10. 12. 2018 21:40
Mohu se zeptat z čeho jsou ty oranžové hoblinky na fotce ? Jak vysoké mají být 3 až 5 mm ? Chci je upéct. A kolik asi té strouhanky , ten krém má být hustý, lepivý , aby se slepilo?
10. 12. 2018 08:25
Piedra: Jednoznačne namáčať
10. 12. 2018 01:04
Je to úžasný recept a nádivka ještě lepší, muž se může po nich utlouci.
Mám na vás dámy ale dva dotazy. Slepila jsem si je už teď ( chci mít ten advent klidnější), vydří mi slepené do silvestra? Dle přísad by se nádivka neměla kazit, ale stejně, musím skladovat v lednici?
Druhý dotaz, jak polýváte ten vršem, aby byl tak krásně po celé ploše, ale nezadřlala jsem celý byt polevou? Mám namáčet či matlat nožem?
Mám na vás dámy ale dva dotazy. Slepila jsem si je už teď ( chci mít ten advent klidnější), vydří mi slepené do silvestra? Dle přísad by se nádivka neměla kazit, ale stejně, musím skladovat v lednici?
Druhý dotaz, jak polýváte ten vršem, aby byl tak krásně po celé ploše, ale nezadřlala jsem celý byt polevou? Mám namáčet či matlat nožem?
2. 1. 2018 20:36
veverka10: děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že se recept líbí a cukroví chutná
1. 1. 2018 16:15
Velká dobrota, do náplně jsem přidala asi dvě lžíce krému, který mi zůstal z jiného cukroví. Určitě budu péct i v příštích letech.
21. 12. 2017 21:46
hanahcotton: tak tenhle krém je nejlepší,chválila ho i moje švagrová!Ta má ten svůj "zobáček"fakt mlsnej.Hani hezké Vánoce i vám.
20. 12. 2017 21:12
Vladimír 50: díky za vyzkoušení Krásné vánoce.
20. 12. 2017 10:18
Náplň za 1*!Už jí píšu do sešitu.Konečně náplň bez másla,děkuju.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 3 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 4 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 13 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 34 minutami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 3 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 3 hodinami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 5 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 5 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 6 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Trápení s těstem na cukroví: Jak předejít nadměrnému a zbytečnému zapracování mouky?
Jak udělat nejlepší išelské dortíčky? Skvělé cukroví s vůní skořice, ořechů a čokolády zvládnou podle názorného videa i začátečníci
Jak vyrobit vanilkový cukr. Stačí vám dvě suroviny a zvládnete to i doma
Další recepty
Tématické fráze: išelské kolečka išelské cukroví išlské koláčky išlerské dortíčky iselske super išelské dorticky išilské koláčky išlerské dortíky išelské dortíčky recept išelské dortíčky išilská kolečka išelská kolečka išilské dortíky išlské kolečka išelské dortíky isílske kolecka išelský dortík išlerské išlské dortíčky išlerské cukroví
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, ořechy mleté, kakao, cukr vanilkový, voda, cukr, ořechy mleté, strouhanka, rum, poleva čokoládová, mandle
Išelské koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8E4j
31 názorů