Išelské koláčky

hanahcotton Kuchařka: hanahcotton

Cukroví , Pečené, Plněné 26 názorů

Suroviny

Těsto:
32 dkg hladké mouky
32 dkg másla
16 dkg moučkového cukru
16 dkg mletých ořechů
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
Náplň:
1/4 l horké vody
15 dkg cukru
15 dkg mletých ořechů
strouhanka podle potřeby
štamprle rumu
na ozdobu:
čokoládová poleva
mandle
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto vypracujeme do hladka, vykrajujeme kolečka.

  2. Pečeme ve střední troubě.

  3. Náplň smícháme, povaříme a vychladlou plníme kolečka k sobě.

  4. Každý koláček polejeme čokoládou a zdobíme mandlí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 312 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Išelské koláčky

  • hanahcotton hanahcotton(autorka receptu)

    Piedra: v chladnu vydrží dlouho a koláčky namáčím, nechám trochu okapat a je to jednodušší a rychlejší, než mazat...;-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autorka receptu)

    Veronika.Hrozna: hobliny jsou čokoládové, náplň má být mírně lepivá, takže strouhanka je na zahuštění, a kolečka jsou opravdu vysoká 3-5 mm

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Mohu se zeptat z čeho jsou ty oranžové hoblinky na fotce ? Jak vysoké mají být 3 až 5 mm ? Chci je upéct. A kolik asi té strouhanky , ten krém má být hustý, lepivý , aby se slepilo?

    Odpovědět

  • mata3636 mata3636

    Piedra: Jednoznačne namáčať:yes:

    Odpovědět

  • Piedra Piedra

    Je to úžasný recept a nádivka ještě lepší, muž se může po nich utlouci.
    Mám na vás dámy ale dva dotazy. Slepila jsem si je už teď ( chci mít ten advent klidnější), vydří mi slepené do silvestra? Dle přísad by se nádivka neměla kazit, ale stejně, musím skladovat v lednici?
    Druhý dotaz, jak polýváte ten vršem, aby byl tak krásně po celé ploše, ale nezadřlala jsem celý byt polevou? Mám namáčet či matlat nožem? :-Q

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autorka receptu)

    veverka10: děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že se recept líbí a cukroví chutná:-K

    Odpovědět

  • veverka10 veverka10

    Velká dobrota, do náplně jsem přidala asi dvě lžíce krému, který mi zůstal z jiného cukroví. Určitě budu péct i v příštích letech.

    Odpovědět

  • Vladimír 50 Vladimír 50(neregistrovaný)

    hanahcotton: tak tenhle krém je nejlepší,chválila ho i moje švagrová!Ta má ten svůj "zobáček"fakt mlsnej.Hani hezké Vánoce i vám.:-K:-K

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autorka receptu)

    Vladimír 50: díky za vyzkoušení :-) Krásné vánoce.

    Odpovědět

  • Vladimír 50 Vladimír 50(neregistrovaný)

    Náplň za 1*!Už jí píšu do sešitu.Konečně náplň bez másla,děkuju.:-K:-K:-!

    Odpovědět

  • Michala Michala

    děkuji za receptík,těsto bylo řídké,ale po odpočinutí přes noc se s ním krásně pracovalo. :-K:yes:

    Odpovědět

  • martinap martinap(neregistrovaný)

    Výborné vianočné pečivko, ja dávam iný krém: vanilkový puding uvariť, do vychlad. všľahať maslo, trocha rumu a cukor podľa chuti.

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autorka receptu)

    Lucie:určitě se mohou udělat z poloviční dávky ;-)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Dobrý den,může se udělat i z poloviční dávky?Moc děkuji a přeji pěknou adventní neděli.

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autorka receptu)

    suslajda::yes::yes:super:-K

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: išelské kolečka išelské cukroví išlerské dortíčky išlské koláčky iselske išilské koláčky išlerské dortíky išelské dortíčky recept išelské dortíčky išilská kolečka išilské dortíky išelská kolečka išlské kolečka išelské dortíky isílske kolecka išelský dortík išlské dortíčky išlerské cukroví išlerské išelský kolečka

Zapomněl/a jsem heslo