Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Išelské koláčky

Máte rádi plněné vánoční cukroví? Tak to vám budou tyto koláčky určitě chutnat. Křehké těsto, které voní ořechy, naplněné krémem s troškou rumu a nahoře čokoláda s mandlí. Oblíbená klasika.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 10 min

55 min (45 min příprava + 10 min tepelná úprava)

4. 11. 2010 09:08

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 188 kJ / 7 215 kcal
Bílkoviny97,64 g
Tuky479,30 g
Vláknina39,20 g
Cholesterol 816 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy608,11 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

EVIK78

16. 12. 2022 14:35

Eja57 (moderátorka):
Ano ochutnala, nic jim nebylo. Už jsem to vyřešila děvčata, jinak nápln luxusní. :-K

Eja57 Eja57

14. 12. 2022 09:31

EVIK78: ochutnala jsi ořechy než jsi je použila?

EVIK78

13. 12. 2022 22:16

Ahoj děvčata, prosím nevíte někdo co z hořkým těstem?;-( Děkuji za každou radu :-*

Sarovka

24. 12. 2021 10:02

Jsou výborné. Děkuji

plotna plotna

22. 12. 2020 17:17

Já to těsto prostě miluju.Letos jsem upekla a výborné,výborné. Sice jsem dala čokoládový krém ale to těsto má tak úžasnou chuť,že ho určitě budu dělat i příště a doufám že vyzkouším i tu Vaši náplň. Moc děkuji za recept.:yes:

hanahcotton hanahcotton

11. 12. 2018 14:48

Piedra: v chladnu vydrží dlouho a koláčky namáčím, nechám trochu okapat a je to jednodušší a rychlejší, než mazat...;-)

hanahcotton hanahcotton

11. 12. 2018 14:34

Veronika.Hrozna: hobliny jsou čokoládové, náplň má být mírně lepivá, takže strouhanka je na zahuštění, a kolečka jsou opravdu vysoká 3-5 mm

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 12. 2018 20:40

Mohu se zeptat z čeho jsou ty oranžové hoblinky na fotce ? Jak vysoké mají být 3 až 5 mm ? Chci je upéct. A kolik asi té strouhanky , ten krém má být hustý, lepivý , aby se slepilo?

mata3636 mata3636

10. 12. 2018 07:25

Piedra: Jednoznačne namáčať:yes:

Piedra Piedra

10. 12. 2018 00:04

Je to úžasný recept a nádivka ještě lepší, muž se může po nich utlouci.
Mám na vás dámy ale dva dotazy. Slepila jsem si je už teď ( chci mít ten advent klidnější), vydří mi slepené do silvestra? Dle přísad by se nádivka neměla kazit, ale stejně, musím skladovat v lednici?
Druhý dotaz, jak polýváte ten vršem, aby byl tak krásně po celé ploše, ale nezadřlala jsem celý byt polevou? Mám namáčet či matlat nožem? :-Q

hanahcotton hanahcotton

2. 1. 2018 19:36

veverka10: děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že se recept líbí a cukroví chutná:-K

veverka10

1. 1. 2018 15:15

Velká dobrota, do náplně jsem přidala asi dvě lžíce krému, který mi zůstal z jiného cukroví. Určitě budu péct i v příštích letech.

Vladimír 50

21. 12. 2017 20:46

hanahcotton: tak tenhle krém je nejlepší,chválila ho i moje švagrová!Ta má ten svůj "zobáček"fakt mlsnej.Hani hezké Vánoce i vám.:-K:-K

hanahcotton hanahcotton

20. 12. 2017 20:12

Vladimír 50: díky za vyzkoušení :-) Krásné vánoce.

Vladimír 50

20. 12. 2017 09:18

Náplň za 1*!Už jí píšu do sešitu.Konečně náplň bez másla,děkuju.:-K:-K:-!

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: išelské kolečka išelské cukroví išlské koláčky išlerské dortíčky iselske super išelské dorticky išilské koláčky išlerské dortíky išelské dortíčky recept išelské dortíčky išilská kolečka išelská kolečka išilské dortíky išlské kolečka išelské dortíky isílske kolecka išelský dortík išlerské išlské dortíčky išlerské cukroví

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, ořechy mleté, kakao, cukr vanilkový, voda, cukr, ořechy mleté, strouhanka, rum, poleva čokoládová, mandle

TopRecepty.cz

Išelské koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8E4j