Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šetřit, nebo nešetřit na jídle a surovinách? To je, oč tu běží

Šetřit, nebo nešetřit na jídle a surovinách? To je, oč tu běží

V kdekterém receptu se dočteme, že půlkou úspěchu jsou kvalitní suroviny nejlépe v biokvalitě. Ty však bývají drahé, a když v prodejně vidíme i levnější variantu, mnohdy zaváháme. Vyplatí se kupovat dražší věci? A na čem bychom šetřit určitě neměli?

Tipy, jak ušetřit při vaření

Zásada číslo jedna zní Kupujte jen to, co zvládnete spotřebovat. Pokud je kuřecí maso v akci, je to skvělé, ale bude ho chtít naše rodina konzumovat několik dní za sebou? Průzkumy ukazují, že jídlem plýtváme a zbytečně se u nás vyhazuje mnoho prošlého jídla. Přitom jen stačí změnit naše nakupovací návyky.

Velmi také ušetříte, když odbouráte polotovary. Domácí nudle do polévky místo kupovaných, vypěstované bylinky místo těch v sáčku z hypermarketu, bujón ze zbytků místo z kostky... To vše je sice pracnější, ale ve výsledku levnější (a zdravější!).

 

Více

1 2

Další témata

Další recepty

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více