Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 163 kJ / 39 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,05 g |
Vláknina | 1,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,10 g |
Postup přípravy
Podáváme se zelím a knedlíkem.
Zveřejněno 27. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šestihodinová kačena se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE5M
Moje poznámka
Šestihodinová kačena se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE5M
Nejnovější recepty
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 6 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno před 17 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 23 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno 13. 9. 2025 14:08:09
Čalamáda
Přidáno 13. 9. 2025 14:00:01
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno 13. 9. 2025 13:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 3 minutami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 14 minutami
Hovězí roštěná podle prababičky Anežky
Zdencek před 26 minutami
Cookies s čokoládou
Falp. před 36 minutami
Pudingová bublanina z 1 vejce
LA.63 před 50 minutami
Cuketový sachr
Dasika.84 před 1 hodinou
Játrová paštika
ErikaU před 1 hodinou
Anglické palačinky
Veruncicka před 1 hodinou
Bramborové placky
LenkaJuju před 1 hodinou
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Hannina před 2 hodinami
Tématické fráze:
kacena se zelim,
šestihodinová kachna,
jak se peče kačena,
kačena se zelím recept,
kačena pomalé pečení,
6 hodinová kachna,
pomale peceni kaceny,
kacena top recepty,
kačena recept,
jak upect kacenu,
recept na kacenu,
kachna pečená 6 hodin,
kachna 6 hodin,
recept kacena se zelím,
sváteční kačena,
kačena se se zelím,
kachna se zelím,
kačena pečená 6 hodin,
jak se dela kacena,
kačena ze zelím
Suroviny:
kachna,
sůl,
kmín celý,
zelí bílé hlávkové,
slanina anglická,
cibule,
brambory
Komentáře (2)
Obě byly před pečením nasoleny 30 hodin; kvůli lepšímu porcování byly před pečením odstraněny vidlice (klíční kosti); obě se pekly bez podlévání
„Pomalá“ po 5 hodinách měla ve stehně 80°C
„Rychlá“ se pekla odkrytá při 225°C a teplota ve stehně po 55´ byla 85°C
Obě byly vykostěny (z koster právě vařím vývar)
Bylo nás u stolu 8 kousků a hodnocení vyšlo fifty fifty…
Chuťově byly obě srovnatelné…
„Pomalá“ byla měkčí
„Rychlá“ byla nepatrně šťavnatější, ale šla hůř od kosti
Pokud bych si měl příště vybrat, tak dám přednost „pomalé“, protože vytvořila dostatek šťávy
No, příště se vrátím ke klasice našich babiček…