Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 163 kJ / 39 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 0,05 g |
| Vláknina | 1,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 8,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí omyjeme a nastrouháme.
Krok 2: Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka.
Krok 3: Zvlášť na pánvičce osmažíme cibuli s na malé kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme k téměř uvařenému zelí.
Krok 4: Dochutíme octem, cukrem podle chuti. Na zahuštění přidáme na jemno nastrouhaný brambor.
Krok 5: Kačenu umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme kmínem z venku i zevnitř.
Krok 6: Dáme na pekáč a pečeme šest hodin při 120 stupních.
Krok 7: Poslední půl hodinu dát na 200 stupňů, pokud chcete udělat kůrku.
Podáváme se zelím a knedlíkem.
Podáváme se zelím a knedlíkem.
Zveřejněno 27. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šestihodinová kačena se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE5M
Moje poznámka
Šestihodinová kačena se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE5M
Nejnovější recepty
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 4 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 4 hodinami
Nejlepší plněné perníčky
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové šuhajdy
Přidáno před 6 hodinami
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý makový koláč
Janicee před 34 minutami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 2 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 2 hodinami
Čokoládové crinkles s bílým kabátkem
Pajafaja před 3 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
marhau před 3 hodinami
Tvarohová štola
[email protected] před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky
Libotovska před 5 hodinami
Koňakové košíčky
kvetka před 6 hodinami
Hovězí polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Lada008 před 7 hodinami
Tématické fráze:
kacena se zelim,
šestihodinová kachna,
jak se peče kačena,
kačena se zelím recept,
kačena pomalé pečení,
6 hodinová kachna,
pomale peceni kaceny,
kacena top recepty,
kačena recept,
jak upect kacenu,
recept na kacenu,
kachna pečená 6 hodin,
kachna 6 hodin,
recept kacena se zelím,
sváteční kačena,
kačena se se zelím,
kachna se zelím,
kačena pečená 6 hodin,
jak se dela kacena,
kačena ze zelím
Suroviny:
kachna,
sůl,
kmín celý,
zelí bílé hlávkové,
slanina anglická,
cibule,
brambory
Komentáře (2)
Obě byly před pečením nasoleny 30 hodin; kvůli lepšímu porcování byly před pečením odstraněny vidlice (klíční kosti); obě se pekly bez podlévání
„Pomalá“ po 5 hodinách měla ve stehně 80°C
„Rychlá“ se pekla odkrytá při 225°C a teplota ve stehně po 55´ byla 85°C
Obě byly vykostěny (z koster právě vařím vývar)
Bylo nás u stolu 8 kousků a hodnocení vyšlo fifty fifty…
Chuťově byly obě srovnatelné…
„Pomalá“ byla měkčí
„Rychlá“ byla nepatrně šťavnatější, ale šla hůř od kosti
Pokud bych si měl příště vybrat, tak dám přednost „pomalé“, protože vytvořila dostatek šťávy
No, příště se vrátím ke klasice našich babiček…