Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 163 kJ / 39 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 0,05 g |
| Vláknina | 1,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 8,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí omyjeme a nastrouháme.
Krok 2: Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka.
Krok 3: Zvlášť na pánvičce osmažíme cibuli s na malé kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme k téměř uvařenému zelí.
Krok 4: Dochutíme octem, cukrem podle chuti. Na zahuštění přidáme na jemno nastrouhaný brambor.
Krok 5: Kačenu umyjeme, osušíme, osolíme, posypeme kmínem z venku i zevnitř.
Krok 6: Dáme na pekáč a pečeme šest hodin při 120 stupních.
Krok 7: Poslední půl hodinu dát na 200 stupňů, pokud chcete udělat kůrku.
Podáváme se zelím a knedlíkem.
Podáváme se zelím a knedlíkem.
Zveřejněno 27. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šestihodinová kačena se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE5M
Moje poznámka
Šestihodinová kačena se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE5M
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 3 hodinami
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 6 hodinami
Salát se smažákem
Přidáno před 7 hodinami
Cizrna s cuketou a rajčaty na cibuli
Přidáno před 8 hodinami
Máslovo-ořechová bábovka
Přidáno před 17 hodinami
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka
Kajkajak před 55 minutami
Rajská omáčka
Daniela57 před 1 hodinou
Pyré z dýně hokkaido
Monikama před 1 hodinou
Afrika řezy
hliboka před 2 hodinami
Křehké řezy s pudinkem a ořechy
hliboka před 2 hodinami
Mrkvový perník s povidly
David Salamánek před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Eiisa před 2 hodinami
Zdravý mrkvovo-jablečný dort
sbezecna před 2 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 3 hodinami
Makový závin hrnkový
titi96 před 3 hodinami
Tématické fráze:
kacena se zelim,
šestihodinová kachna,
jak se peče kačena,
kačena se zelím recept,
kačena pomalé pečení,
6 hodinová kachna,
pomale peceni kaceny,
kacena top recepty,
kačena recept,
jak upect kacenu,
recept na kacenu,
kachna pečená 6 hodin,
kachna 6 hodin,
recept kacena se zelím,
sváteční kačena,
kačena se se zelím,
kachna se zelím,
kačena pečená 6 hodin,
jak se dela kacena,
kačena ze zelím
Suroviny:
kachna,
sůl,
kmín celý,
zelí bílé hlávkové,
slanina anglická,
cibule,
brambory
Komentáře (2)
Obě byly před pečením nasoleny 30 hodin; kvůli lepšímu porcování byly před pečením odstraněny vidlice (klíční kosti); obě se pekly bez podlévání
„Pomalá“ po 5 hodinách měla ve stehně 80°C
„Rychlá“ se pekla odkrytá při 225°C a teplota ve stehně po 55´ byla 85°C
Obě byly vykostěny (z koster právě vařím vývar)
Bylo nás u stolu 8 kousků a hodnocení vyšlo fifty fifty…
Chuťově byly obě srovnatelné…
„Pomalá“ byla měkčí
„Rychlá“ byla nepatrně šťavnatější, ale šla hůř od kosti
Pokud bych si měl příště vybrat, tak dám přednost „pomalé“, protože vytvořila dostatek šťávy
No, příště se vrátím ke klasice našich babiček…