Sladidlo - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Xylitol je přírodní sladidlo, které se vyskytuje v přírodě v mnoha druzích zeleniny i ovoce. Je i v lidském těle. Dospělý člověk ho vyrobí až 15 mg denně. Díky xylitolu můžeme odstranit z jídelníčku běžný cukr. Sladivost má stejnou, ale má jen dvě třetiny kalorií.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Třtinový cukr je výborné a nesířené sladidlo. Rozdíl mezi hnědým cukrem a třtinovým je ten, že hnědý cukr se vyrábí z řepy, a třtinový z cukrové třtiny. Obsahuje zdravou melasu, která je odpadním produktem při zpracování třtiny. Třtinový cukr obsahuje vitaminy řady B, vápník, hořčík a železo. Používá se všude jako zdravější varianta bílého cukru.
Další témata
Další recepty
Přečtěte si Zobrazit více