Vaření nám umožňuje připravit si vynikající a vyvážená jídla každý den
Takové vaření je umění a dovednost, která zahrnuje přípravu jídel z různých surovin a ingrediencí. Je to vlastně činnost, která spojuje chuť, vůni, kreativitu a zábavu. Vaření nám nabízí široké možnosti, jak si připravit velmi chutná jídla.
Co představuje vaření?
Obecný pojem vaření představuje různé způsoby přípravy jídla, jako je smažení, opékání, vaření, dušení, grilování, pečení či třeba tažení. Konkrétně pak vaření představuje způsob úpravy, kdy se potraviny vaří v tekutině (vodě, vývaru, mléce). Vařit pak můžete standardně ve vodě, na páře, pomalu v pomalém hrnci či naopak rychle v tlakovém hrnci. Do vaření spadá i blanšírování.
Jaká témata najdete v seriálu "Vaření"?
Náš seriál o vaření zahrnuje různá témata. Dozvíte se například zákoutí vaření, která často dělají lidem problém, a to vaření vajec, brambor (zejména ve slupce), rýže, těstovin, kukuřice nebo třeba takové čočky. Na jaká další témata se můžete těšit?
- Oblíbené recepty,
- nejčastější chyby při vaření,
- sledování kulinářských trendů,
- vychytávky v oblasti vaření,
- tipy na chutná jídla od slavných,
- objasnění různých způsobů vaření a spoustu dalšího.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Slovo espuma lze zjednodušeně přeložit jako pěna. Je podobná známé mouse pěně, využívá však méně vejce a smetanu. Často s ní pracuje studená a molekulární kuchyně. Její přípravu charakterizuje použití šlehačkové láhve s oxidem dusným (N2O) přidaným z bombičky. Espumy mohou být sladké i slané, kořeněné, ale i studené, vlažné nebo teplé vždy podle typu receptu.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Slovenská kapustnica v zimě krásně prohřeje a zasytí. Kapustu byste v ní hledali marně
Coco Chanel věřila, že víno a kaviár ji udrží věčně mladou. Ujížděla na horké čokoládě a občas si dala francouzskou cibulovou polévku
Jaké jsou Vánoce v Polsku? Na stole nesmí chybět pirohy a večeře začíná tímto slavnostním borščem s houbovými knedlíčky