Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečení masa v troubě je od pradávna velmi oblíbené, nedá příliš mnoho práce a navíc výsledná pečínka je naprostá lahoda. K nedělnímu obědu si můžete připravit lahodnou vepřovou pečínku nebo také šťavnaté kuře.

Pečené maso patří stále na první příčky české kuchyně, skvěle se hodí k víkendovému obědu, ale i k slavnostní příležitosti. Pečené maso často doprovází také jemná omáčka nebo voňavý masový výpek. Inspirujte se tímto výběrem receptů.

1/15

    1 z 15

    Pečené maso

    Pečené maso Video

    Výhodou pečených kousků je, že se připraví v troubě prakticky samy a vám na stole přistane báječný oběd. K pečení se skvěle hodí vepřová plec nebo krkovice, protože jsou tyto části masa prorostlejší tukem, a díky tomu zůstanou po upečení šťavnaté.

    2 z 15

    Svíčková na smetaně

    Svíčková na smetaně Video

    Tou jednoznačně nejoblíbenější hovězí pečínkou je svíčková, doplněná lahodnou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Hovězí maso předem prošpikujte slaninou či špekem, který maso krásně navoní a dodá mu šťavnatější chuť

    3 z 15

    Vepřové výpečky II

    Vepřové výpečky II Video

    Vepřové výpečky můžeme jednoznačně zařadit mezi národní poklady. Tyto kousky vepřového masa voní báječně česnekem i kmínem a patří mezi nejjednodušší pokrmy. Pochutnat si na nich můžete ve spojení s dušeným zelím a bramborovým knedlíkem.

    4 z 15

    Kuře pečené v máslové marinádě

    Kuře pečené v máslové marinádě Video

    Receptů na pečené kuře najdete nespočet, a proto je tato pečínka tak populární. Avšak máslová marináda dodá pečenému kuřeti úplně nový rozměr. Marinádu připravíte z rozpuštěného másla, do kterého přidáte med, rajčatový protlak a sójovou omáčku.

    5 z 15

    Hovězí krk pečený na zelenině

    Hovězí krk pečený na zelenině Video

    Na měkké dušené hovězí si počkáte, avšak vaše trpělivost se vám odmění lahodným pokrmem. Hovězí krk zvládnete připravit pouze v jednom hrnci společně s kořenovou zeleninou, kterou podusíte na světlém pivu. K hovězímu můžete podávat šťouchané brambory.

    6 z 15

    Pečené uzené koleno

    Pečené uzené koleno Video

    Pečené uzené koleno je ta správná pečínka pro mužské osazenstvo. Klíčem k úspěchu je potření kolena lahodnou marinádou, která masu dodá krásnou barvu i lahodnou chuť. K vypečenému kolenu se hodí jako příloha čerstvý chléb a hořčice s křenem.

    7 z 15

    Kuřecí paličky pečené v marinádě

    Kuřecí paličky pečené v marinádě

    Pečené kuřecí paličky patří mezi oblíbené klasiky k rodinnému obědu a vhodné jsou také jako party občerstvení. Stehýnka jsou nejšťavnatější částí kuřete, a proto jsou tak populární. Pokud je navíc naložíte do lahodné marinády, bude se celá rodina oblizovat až za ušima.

    8 z 15

    Pečená krkovička

    Pečená krkovička Video

    Vepřovou krkovičku můžete upravovat na několik způsobů, avšak upečená v troubě chutná báječně. Díky tomu, že je maso prorostlé tukem, je krkovička šťavnatá a ochutit ji můžete solí, kmínem a několika stroužky česneku. K této pečínce se skvěle hodí šťouchané brambory.

    9 z 15

    Husa a kachna pečená

    Husa a kachna pečená Video

    Husu nebo i kachnu považujeme za slavnostní pečínku, která se s oblibou peče na svátek Svatého Martina nebo Štěpána. Její příprava je zdlouhavá, avšak pečínka vonící kmínem za to rozhodně stojí. Zamilujete si ji ve spojení s dušeným zelím a domácím knedlíkem.

    10 z 15

    Uzená žebra pomalu pečená

    Uzená žebra pomalu pečená

    Máte chuť na poctivou hospodskou klasiku? V tom případě si upečte lahodná vepřová žebra, která lákají svým vzhledem k ochutnání. Žebra potřete jednoduchou marinádou z oleje, mleté papriky a česneku, která dodá masu krásnou barvu i vůni.

    12 z 15

    Pečený bůček

    Pečený bůček Video

    Pečený bůček najdete jednoznačně v receptáři každé babičky. Přestože se nejedná o dietní pokrm, jednou za čas si ho s chutí můžete dopřát. Pečený bůček má křupavou kůrku a měkké šťavnaté maso, které se báječně hodí k dušenému špenátu.

    14 z 15

    Pečená uzená křidélka s omáčkou z Nivy

    Pečená uzená křidélka s omáčkou z Nivy

    Pečená křidélka s křupavou kůžičkou patří mezi oblíbené pochoutky a úžasně se rozplývá na jazyku. Zauzená křidélka stačí potřít lahodnou marinádou a upéct v troubě. Křidélka s omáčkou z nivy můžete využít jako chuťovku k posezení s rodinou či přáteli.

    15 z 15

    Štěpánská hovězí pečeně

    Štěpánská hovězí pečeně Video

    Štěpánská hovězí pečeně je tradiční pokrm podávaný na druhý svátek vánoční. Hovězí maso je prošpikované slaninou či špekem a plněné vejcem natvrdo. Vychutnejte si tuto lahůdku o vánočních svátcích nebo jen tak k nedělnímu obědu s vaší rodinou.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky