Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso: Jak využít jednotlivé části hovězího? S našimi tipy nesáhnete vedle
Zdroj: Pixabay, RitaE

Není to jen svíčková nebo roštěná, možností pro využití hovězího masa je bezpočet. Každá část hovězího masa se k něčemu nejvíce hodí. Zatímco líčka jsou skvělá na víně či v guláši, žebra využijete na grilování či k přípravě vývaru.

Přípravy hovězího masa se začátečníci často bojí, není však důvod. Zjistěte, k jaké úpravě se která část masa nejlépe hodí a máte z poloviny hotovo. Pak už jen vybrat recept, dodržet postup a delikatesa je na světě.

Jak použít hovězí maso

Přinášíme vám praktické tipy, jak využít jednotlivé části hovězího masa pro dokonalý pokrm:

Který pokrm z hovězího masa u vás vítězí? A máte k jeho přípravě nějaké fígle? Podělte se s námi v komentářích. Pokud hledáte inspiraci, náš videorecept vás provede krok za krokem přípravou skvělého hovězího na žampionech. Přejeme vám mnoho úspěchů nejen v kuchyni.

Komentáře

KristynaAnna KristynaAnna

22. 11. 2023 16:40

radekhk: Děkujeme za skvělé tipy i nádherné přání! :-8

radekhk radekhk

5. 11. 2023 19:39

Rád vařím z hovězího, no byly doby kdy jsem bydlel na vesnici a jednou do roka se zabilo větší tele bylo hovězího všeho druhu...naučil jsem se využít každou část a vařit vše co lze, tedy od steaku, přes hovězí na pepři, guláše či různé omáčky, nebo ragu - azu po tatarsku, výčet by byl opravdu bohatý...no už pár let co žiji ve městě si jezdím pro hovězí přímo na farmu kde si vyberu a vždy k naprosté spokojenosti.... rady-lidi nebojte se hovězího, dnes existují moderní postupy kterak maso nechat tzv zestařit kdy je křehké a brzy měkké , nebo použít papiňák , triky-vždy nechte maso dojít pokojové teploty před samotnou úpravou, odmění se vám daleko větší šťavnatostí jak podchlazené a ještě jedno při přípravě burgrů je dobré část masa rozsekat na opravdu jemno a část na hrubo , poté smíchat dohromady-drží pak daleko víc pohromadě a co se týká výběru-nejideálnější je hovězí krk semlít vč tukových částí..... přeji všem příznivcům hovězího aby si vždy vybrali právě ten kus který jim bude chutnat a byli spokojeni se svou úpravou , stejně tak jako celé redakci Top Recepty

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více