Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté uzené kuře může být vynikajícím a chutným pokrmem pro vás, pro rodinu i pro vaše přátele. Zásadním krokem je naložení masa do solného roztoku, pak maso necháme uležet a poté vyudíme v dokonalou pochoutku.

Při uzení se využívá jedinečných konzervačních a chuťových vlastností kouře. Kuře můžeme vyudit celé, jednodušší je ale udit jednotlivé porce. Výborná k uzení jsou kuřecí stehna nebo také prsa, která vybíráme od kvalitního dodavatele.

Jak připravit stehna k uzení?  

Prvním důležitým krokem je vždy výběr kvalitního a čerstvého masa. Maso nakládáme do solného roztoku v poměru 80 g soli na 1 litr vody. Pokud chceme maso rovnou okořenit, je možné přidat bylinky čerstvé i sušené. Naložené maso necháme odpočívat přes noc v lednici, nejlépe v uzavřené nádobě.

Jak udíme kuřecí stehna?

Odpočatá a naložená stehna si na druhý den připravíme k vyuzení tímto postupem:

  1. Kuřecí stehna vytáhneme z nálevu a necháme okapatNaložené maso poté vložíme do hrnce s vodou a povaříme cca 10 minut na mírném plameni, aby změkla kůže na stehnech.
  2. Udírnu rozehřejeme na 70 °C a kuřecí stehna navážeme na provázky nebo napíchneme na háčky a necháme okapat. Stehna umístíme do rozehřáté udírny a necháme doschnout s mírně otevřenými dvířky. Po osušení udíme maso teplým kouřem asi 6 hodin, podle velikosti kusů.

Připravte si báječný oběd podle tohoto videoreceptu, pečená kuřecí stehna na žampionech všem jistě budou chutnat. Do pokrmu můžete využít také čerstvě vyuzené kousky masa. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více