Jak vyudit kuřecí stehna v domácí udírně? Poradíme, jak maso naložit i vyudit
Šťavnaté uzené kuře může být vynikajícím a chutným pokrmem pro vás, pro rodinu i pro vaše přátele. Zásadním krokem je naložení masa do solného roztoku, pak maso necháme uležet a poté vyudíme v dokonalou pochoutku.
Při uzení se využívá jedinečných konzervačních a chuťových vlastností kouře. Kuře můžeme vyudit celé, jednodušší je ale udit jednotlivé porce. Výborná k uzení jsou kuřecí stehna nebo také prsa, která vybíráme od kvalitního dodavatele.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit stehna k uzení?
Prvním důležitým krokem je vždy výběr kvalitního a čerstvého masa. Maso nakládáme do solného roztoku v poměru 80 g soli na 1 litr vody. Pokud chceme maso rovnou okořenit, je možné přidat bylinky čerstvé i sušené. Naložené maso necháme odpočívat přes noc v lednici, nejlépe v uzavřené nádobě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udíme kuřecí stehna?
Odpočatá a naložená stehna si na druhý den připravíme k vyuzení tímto postupem:
- Kuřecí stehna vytáhneme z nálevu a necháme okapat. Naložené maso poté vložíme do hrnce s vodou a povaříme cca 10 minut na mírném plameni, aby změkla kůže na stehnech.
- Udírnu rozehřejeme na 70 °C a kuřecí stehna navážeme na provázky nebo napíchneme na háčky a necháme okapat. Stehna umístíme do rozehřáté udírny a necháme doschnout s mírně otevřenými dvířky. Po osušení udíme maso teplým kouřem asi 6 hodin, podle velikosti kusů.
Připravte si báječný oběd podle tohoto videoreceptu, pečená kuřecí stehna na žampionech všem jistě budou chutnat. Do pokrmu můžete využít také čerstvě vyuzené kousky masa. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Podzimní závin
Přidáno před 19 hodinami
Šafránové kernotto s dýní
Přidáno před 21 hodinami
Chipsy ze sýra
Přidáno před 22 hodinami
Rajčatový salát s vejcem od Lenči
Přidáno 12. 9. 2024 08:20
Pikantní masové miniplacičky
Přidáno 12. 9. 2024 08:14
Mini langoše od Lenči
Přidáno 12. 9. 2024 08:12
Komentáře