Pečený bůček
Dobře upečený šťavnatý bůček je syté jídlo. Klasika, která v zimě potěší chuťové buňky a uspokojí i hodně hladového strávníka. Skvěle chutná i po studenu, na tenko krájený na krajíci dobrého chleba spolu s pikantním zeleninovým salátem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 889 kJ / 3 320 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,24 g |
Tuky | 297,25 g |
Vláknina | 7,14 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 601 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVgq
Moje poznámka
Pečený bůček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zVgq
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 21 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapékaná brokolice
VerkaDvorakova před 20 minutami
Krkovice pečená na bramborech
VerkaDvorakova před 21 minutami
Vepřová kýta na zelenině
VerkaDvorakova před 22 minutami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
martianekk před 1 hodinou
Cuketový perník
martianekk před 1 hodinou
Čočkový salát s vejci
Praevka před 3 hodinami
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 4 hodinami
Znojemská omáčka
Komtesina před 12 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 12 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 12 hodinami
Suroviny:
bůček vepřový,
cibule,
česnek,
sůl,
kmín celý,
voda
Komentáře (13)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Vepřová ledvina.
Pěkný vepřový kus od ledviny se vypere, nasolí, trochu kmínem posype, vrchní stranou, totiž kůží položí se na pekáč, podleje se trochou vody a nechá se tak dlouho na té straně péci, až je kůže měkká, pak se obrátí, kůže se ostrým nožem na kostky nakrájí, solí trochu popráší a nechá se při hezky prudkém ohni dopéci, aby kůrčičky hodně zkřehly.