Pikantní grilovaná žebra
Dobře ochucená žebra patří k nejoblíbenějším připravovaným dobrotám v grilovací sezoně. Jejich příprava se sice prodlouží potřebnou dobou odležení, ale výsledek je famózní. Ten kdo má rád pálivé chutě, jistě ocení tuto variantu.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 886 kJ / 212 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,86 g |
Tuky | 11,88 g |
Vláknina | 6,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 79 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 20,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Marinádu vytvoříme tak, že do hmoždíře dáme všechny suroviny a vytvoříme z nich pastu.
Krok 2: Připravenou marinádou potřeme žebra a necháme 12 hodin odležet v ledničce.
Krok 3: Grilujeme do měkka.
Zveřejněno 23. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní grilovaná žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xR6n
Moje poznámka
Pikantní grilovaná žebra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xR6n
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 8 minutami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 24 minutami
Kuře na paprice
Kajkajak před 42 minutami
Tažený štrúdl
Majkaa před 47 minutami
Pomazánka ala krab (krabí tyčinky)
Nippon před 53 minutami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Prakva před 2 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 3 hodinami
Kuře na zelí
kimlo před 4 hodinami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 5 hodinami
Suroviny:
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
olej,
omáčka chilli,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (1)