Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 914 kJ / 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,60 g |
Tuky | 63,53 g |
Vláknina | 8,06 g |
Cholesterol | 34 mg |
Sodík | 51 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 23,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou šalotku nastrouháme na struhadle s malými očky na kaši.
Zakysanou smetanu v misce smícháme s nastrouhanou šalotkou, lžící oleje a 1 lžičkou nastrouhané citrónové kůry a odložíme do chladu. Krok 2: Kuře položíme prsíčky dolů a nůžkami na drůbež ho nejprve rozstřihneme a pak odstřihneme hřbetní kost i s biskupem. Poté kuře rozložíme na placku, z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z poloviny citrónu. Krok 3: Na rozpálený gril rozložíme do čtverce čtyři krajíce chleba. Na každý krajíc položíme trochu rozmáčklý stroužek česneku, jeden bobkový list a pár snítek tymiánu. Pak každý krajíc pokapeme olejem.
Na takto připravené krajíce chleba položíme placaté kuře. Na povrchu kůži celého kuřete potřeme ochucenou zakysanou smetanou.
Gril přiklopíme poklopem a bez odkrývání a obracení necháme kuře 45 -55 minut grilovat. Po této době je kuře měkké, zlatavé a připravené k servírování.
Zakysanou smetanu v misce smícháme s nastrouhanou šalotkou, lžící oleje a 1 lžičkou nastrouhané citrónové kůry a odložíme do chladu. Krok 2: Kuře položíme prsíčky dolů a nůžkami na drůbež ho nejprve rozstřihneme a pak odstřihneme hřbetní kost i s biskupem. Poté kuře rozložíme na placku, z obou stran osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z poloviny citrónu. Krok 3: Na rozpálený gril rozložíme do čtverce čtyři krajíce chleba. Na každý krajíc položíme trochu rozmáčklý stroužek česneku, jeden bobkový list a pár snítek tymiánu. Pak každý krajíc pokapeme olejem.
Na takto připravené krajíce chleba položíme placaté kuře. Na povrchu kůži celého kuřete potřeme ochucenou zakysanou smetanou.
Gril přiklopíme poklopem a bez odkrývání a obracení necháme kuře 45 -55 minut grilovat. Po této době je kuře měkké, zlatavé a připravené k servírování.
Zveřejněno 25. 6. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilované placaté kuře za milión dolarů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JpLv
Moje poznámka
Grilované placaté kuře za milión dolarů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JpLv
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 8 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 18 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 20 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 20 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 9 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 9 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 9 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 10 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 10 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 11 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 12 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 14 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 14 hodinami
Tématické fráze:
grilované kuře,
placaté kure-recept,
kuře,
grilované kuře na placku,
grilovane kuře na smetaně,
grilované kuře recept,
recept na olivový kure
Suroviny:
kuře,
sůl,
pepř,
smetana zakysaná,
cibule šalotka,
citron,
chléb,
česnek český,
tymián,
bobkový list,
olej olivový
Komentáře (11)
DOBRÝ DEN,
Váš komentář je solidní, ale já tu chtěl podotknout, že za těch víc jak 45 minut ten chleba může být, ale nemusíá být -podle teploty taky na ,,uhlíky a nebo jen na chrustaninu,, . ALE TO JSEM CHTĚL VĚDĚT OD AUTORKY, né že bych při tom grilování se neměl čas podívat jak je to s tím chlebem.
MÁM TOTIŽ dobrou zkušenos s grilovací foĺií a také s topinkama , které dělám ze zmraženého chleba , který pak rozložím na rošt a osmahnu po obou stranách. V toto případě je vrchní vrstva krásně ogrilovaně křupavá a střed není tvrdy a lehce chutná po chlebě. Zejména v naší společnosti mojich strávníku jim na takto připravených topinkách chutná tatarák.
ALE TO JE NA jiné povídání.
,, toš tak,,
Za mne topinky klasické z chleba ze včerejška...
proto že griluju často je mi tento nápad velice zajímavý a chytlavý.
URČITĚ HO VYZKOUŠÍM.
Jen mi tu chybí ta grilovací teplota více specifikovaná, neb když dělám topinky na grilu, tak za 10-15 minut jsou na jedné straně akorát. .
ALE PROČ NE V TOMTO PŘÍPADĚ, tak mi to autore/autorko trochu víc projasněte abych to mohl vyzkoušet.
Jooo, a jaký chleba? mám zkušenosti že starší a nový chleba jsou na topinky ,,nebe a dudy,, .
,,toš tak,,