Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná krkovička na restované cibuli

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 248 kJ /
1 732 kcal
Bílkoviny125,40 g
Tuky115,96 g
Vláknina20,63 g
Cholesterol 416 mg
Sodík 757 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy42,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky (lépe se bude krájet z většího vychlazeného kusu a ostatní použijeme na jiný recept). Plátky po okraji několikrát nařízneme, osolíme a opepříme z obou stran hrubě drceným kampotským nebo obyčejným černým pepřem. Krok 2: Cibule překrojíme na poloviny, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. Osolíme, opepříme, zlehka posypeme cukrem a dáme do rozehřáté hluboké pánve na tuku zkaramelizovat. Krok 3: Přidáme nasekaný česnek, promnutý tymián a oregáno. Promícháme a nakonec zakápneme octem, balzamikem, opět promícháme, dáme stranou a udržujeme teplé. Krok 4: Krkovičku opečeme z obou stran na grilu nebo na grilovací pánvi. Dobu určíme podle toho, jak chceme mít maso propečené. Zlehka opečeme i krajíce chleba, který se pak nerozmočí. Opečené maso odkládáme odpočinout na chvilku na cibuli, aby vsákla masovou šťávu. Krok 5: Chléb můžeme, ale nemusíme nejprve potřít česnekem, poklademe karamelizovanou cibulí a na tu umístíme opečené maso. Podle chuti si přidá každý kečup, nebo křen. Krok 6: Nezapomeneme na salát podle chuti. Kdo nechce krkovičku na chlebu může udělat šťouchané nebo jinak upravené brambory.

TIP: Šťouchané brambory - jak je připravit

Zveřejněno 26. 5. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept mám zapsaný v receptáři už pár let po jedné sousedské grilovačce. Kampotský pepř tam tenkrát nebyl tak jsem zkusila s ním.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná krkovička na restované cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk8w4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaná krkovička na restované cibuli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk8w4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

medanek: :-) Moc děkuji za komentář a přeji krásný den :-K

Vypadá to skvěle a moc by mně chutnalo. Miluji tato jídla a zvlášť na topince:-K:-K

JAnaGl: :-) děkuji za komentář. opravdu to bylo moc dobré :-K Hezký zbytek večera

Mňamka <3

Jaromira18 :-) Moc děkuji a přeji ať vám chutná a krásný den:-K

:yes::yes:Moc by jsme si pochutnali, ráda nám jí udělám.:-K:-K

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř, cibule, cibule červená, máslo, olej, česnek, tymián sušený, koření oregáno sušené, sůl, pepř, cukr, ocet, ocet balsamiko, chléb, kečup sladký, křen

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu