Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masové koláče nabízejí nespočet variant. Od jednoduchých receptů z mletého masa až po sofistikované koláče s krůtím, jehněčím nebo hovězím masem. Jsou ideální pro každodenní i sváteční vaření, kdy se chcete blýsknout před rodinou.

Těsto na masové koláče může být buď křehké, listové nebo kynuté. Náplň se nejčastěji skládá z mletého či uzeného masa, cibule, česneku, případně dalších ingrediencí jako jsou houby, zelenina, bylinky nebo sýr. Skvělým bonusem je, že většinu z těchto koláčů lze jíst i zastudena, což z nich dělá výborné jídlo na cesty nebo piknik.

1/15

    1 z 15

    Pastýřský koláč

    Pastýřský koláč

    Pastýřský koláč je oblíbený díky spojení jemného mletého masa a nadýchané bramborové kaše. Skvěle zasytí a báječně voní. Připravuje se v jednom pekáči a chutná nejlépe se strouhaným čedarem zapečeným dozlatova. Podávejte se zeleninovou oblohou.

    2 z 15

    Koláč s pečeným vepřovým masem

    Koláč s pečeným vepřovým masem

    Pečené vepřové maso dodává slanému koláči výraznou chuť a šťavnatost, která se krásně propojí s jemným listovým těstem. Příprava umožňuje zužitkovat zbytky masa z předchozího dne a vytvořit z nich nové plnohodnotné jídlo. Pečením vznikne křupavý povrch a bohatá chuť uvnitř potěší každého u stolu.

    3 z 15

    Vrstvený rohlíkový koláč naslano

    Vrstvený rohlíkový koláč naslano

    Koláč z obyčejných rohlíků a několika dalších surovin ukazuje, jak lze i z minima vykouzlit chutné a vydatné jídlo. Sýrová náplň se v troubě spojí s nasekaným pečivem a vznikne zajímavá slaná varianta klasického nákypu. Ideálně se hodí jako večeře nebo vydatná svačina.

    4 z 15

    Australský masový koláč

    Australský masový koláč

    Australský styl koláče spojuje křehké těsto s intenzivní masovou náplní, která je obohacena worcesterovou omáčkou. Pečení přináší nejen chuťový zážitek, ale i lákavou vůni. Australané ho považují za národní pokrm a s oblibou si ho dopřávají i na cestách nebo sportovních akcích.

    5 z 15

    Kuřecí koláč - Kotopita

    Kuřecí koláč - Kotopita

    Kuřecí kotopita láká spojením drůbežího masa, sýra a křehkého listového těsta, které vytváří harmonický chuťový celek. Příprava probíhá snadno, přitom výsledek působí slavnostně. Tradičně se tento koláč podává teplý, ale chutná skvěle i studený. Lze ho také připravit ze zbylého masa z předešlého jídla.

    6 z 15

    Cibulový koláč s uzeným

    Cibulový koláč s uzeným

    Spojení karamelizované cibule a uzeného masa vytváří nezaměnitelně výraznou a lahodnou chuť. Koláč krásně provoní kuchyni a zahřeje během chladných dní. Uplatní se jako hlavní chod i slaný předkrm. Těsto drží šťavnatou náplň pevně pohromadě a výsledkem je harmonické a syté jídlo.

    7 z 15

    Masový koláč s olivami

    Masový koláč s olivami

    Kombinace masa a oliv přináší do slaného koláče středomořskou svěžest i příjemnou chuť. Křehké těsto ukrývá výraznou náplň, která se díky pečení spojí v kompaktní a lahodný celek. Olivy dodávají jídlu osobitý šmrnc a skvěle doplňují chuť masa i dalších ingrediencí. Výborně chutná teplý i studený.

    8 z 15

    Slaný koláč s mletým masem

    Slaný koláč s mletým masem

    Mleté maso zaručuje šťavnatost a bohatou chuť, která se v koláči skvěle doplňuje se sýrem a kořením. Koláč z kynutého těsta se peče dozlatova a jeho okraje jsou báječně křupavé. Hodí se k obědu i večeři, ale bez problémů zastoupí i pohoštění pro hosty. Snadná příprava umožní uvařit vydatné jídlo během chvilky.

    9 z 15

    Slaný velikonoční koláč

    Slaný velikonoční koláč

    Tradiční velikonoční koláč spojuje petrželku, libeček, vejce, uzené maso a sýr v barevné a výživné jídlo. Příprava koláče z křehkého těsta využívá sezonní suroviny a hodí se pro slavnostní tabuli i jako originální svačina. Barevnost a vůně přitáhne pozornost každého u stolu.

    10 z 15

    Koláč plněný masem a žampiony

    Koláč plněný masem a žampiony

    Žampiony a maso tvoří skvěle sehranou dvojici, která se v pečeném koláči rozvine do plné chuti. Náplň získává během pečení jemnou texturu, zatímco těsto se krásně zapeče. Tento typ koláče vyniká svou sytostí a potěší milovníky vydatného, ale přitom voňavého a domácího jídla.

    11 z 15

    Kuřecí koláč s chřestem a brynzou

    Kuřecí koláč s chřestem a brynzou

    Jemné kuřecí maso, svěží chřest a výrazná brynza společně vytvářejí jarní kombinaci chutí, která se hodí pro slavnostní oběd i lehkou večeři. Příprava probíhá rychle, přitom výsledek působí elegantně. Koláč potěší nejen chutí, ale i vzhledem, který láká k ochutnání už na první pohled.

    12 z 15

    Nádivkový koláč s kuřecím masem

    Nádivkový koláč s kuřecím masem

    Kuřecí maso a tradiční nádivka tvoří chutnou kombinaci, která evokuje slavnostní jídlo i domácí pohodu. Koláč působí jako menší sváteční pokrm, přitom se připravuje snadno a bez zdlouhavých postupů. Díky bylinkám a pečivu v náplni získává příjemně vláčnou strukturu a lákavou vůni.

    13 z 15

    Koláč s mletým masem a cuketou

    Koláč s mletým masem a cuketou

    Spojení šťavnaté cukety a mletého masa vytváří svěží a zároveň sytý koláč, který se výborně hodí i jako lehčí letní oběd. Cuketa pomáhá udržet náplň vláčnou a dodává koláči jemnost. Díky snadné přípravě zvládne koláč připravit každý, kdo chce rychle a chutně nakrmit celou rodinu.

    14 z 15

    Kuřecí koláč (Chicken pie)

    Kuřecí koláč (Chicken pie)

    Chicken pie patří k nejoblíbenějším slaným koláčům anglické kuchyně. Spojuje kuřecí maso a zeleninu zalitou smetanou, kterou uzavírá křehké těsto. Pečení vytváří zlatavou kůrku, kontrastující s měkkou náplní. Koláč se výborně hodí k rodinnému stolu i na oslavy.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli