Kuřecí koláč (Chicken pie)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 14 117 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 197,54 g |
Tuky | 180,32 g |
Vláknina | 19,59 g |
Cholesterol | 829 mg |
Sodík | 2,30 g |
Sůl | 5,70 g |
Sacharidy | 234,01 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použila jsem klasickou nízkou dortovou formu. I to množství surovin je třeba si "ozkoušet", protože existují různé formy a zapékací mísy či koláčové formy, takže brát to spíš orientačně.
Tyto koláče pochází z Anglie a jsou považovány za jedno z nejtypičtějších anglických jídle. Pochází ze středověku, kdy se nádoba z těsta používala pro přenášení jídel a měla též těstové „víčko“. Krom kuřecí náplně se používá i zeleninová, hovězí s ledvinkami, rybí, ale může mít i sladkou formu v podobě jablek či jiného ovoce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2015 18:12
1. 11. 2012 14:31
7. 11. 2011 12:42
7. 11. 2011 11:55
7. 11. 2011 11:44
děkuji a doufám, že i někdy vyzkoušíte a třeba i nafotíte.. Focení není zrovna moje parketa a nemám k tomu ani možnosti, tak budu jedimně ráda, když sem někdo něco přidá
7. 11. 2011 11:42
Omlouvám se, pokud můj komentář k Vám vyzněl odmítavě nebo nějak urážlivě (přiznávám, že i mě po zpětném přečtění mého komentáře připadá) a každopádně vás nemám za blbce. A nechci se tu ani vydávat za nějakého znalce či odborníka. Jen mi k tomu prostě nesedí název piroh ani závin či nic podobného, protože to prostě něco jiného je. Jen pro vysvětlenou - s tou "taštičkou" jsem to myslela spíš tvarově než náplní. Vím, že taštička je na sladko a piroh na slano, ale tvarově jsou si podobné a na to jsem chtěla poukázat. A pod pojmem koláč si já osobně představuji vrstvu těsta, na které je nějaká náplň, což u tohohle receptu přece jen není úplně přesné.
Ještě jednou se tedy omlouvám, pokud jsem reagovala nepřiměřeně, jen jsem chtěla vysvětlit svoje důvody a zvolila asi poněkud ostřejší slova...
Ostatně, mě to vlastně může být jedno, protože já tento recept vyhledávat nebudu a pokud je vaším názorem, že se dostane k více uživatelům díky jinému názvu, respektuji ho. Přeji příjemný zbytek dne
7. 11. 2011 11:30
Plané diskuze o názvu, místo, aby někdo recept třeba vyzkoušel a odfotil. Buďte tak hodní a nechte název názvem. Mně, na Moničině místě, by asi přešla chuť vkládat něco dalšího.
Moni, bodík, vypadá to moc dobře
7. 11. 2011 11:12
Tak že je spíše jen do počtu což pro tak skvělý recept je škoda. Jinak pro upřesnění Pirohy s Taštičkami nemají vůbec nic společného.Pirohy jsou plněné masem nebo masovou směsí a buďto se pečou nebo se vaří nebo smaží.Je to Ruské jídlo.
Taštičky původem je Slovenské jídlo plnily se tvarohovým sýrem nejčastěji brynzou a jedli se zelím.Ale Vy máte určitě namysli České.Taštičky plněné tvarohem nebo zavařeninou které plavou v másle.Výborné jsou sypané strouhaným perníkem.
Doufám že jste pochopila že taštičky jsou bezmasé nebo sladké jídlo a pirohy masové.Samozřejmě si můžete udělat taštičky z masem a můžete tomu tak říkat ale bohužel jsou to pirohy.I já mám rád mezinárodní kuchyni(teda cizí)a rád ji vařím ale vždy bych originální název dal až za český teda na českém webu.
Nechci vyvolat žádnou diskuzi,neměl jsem v úmyslu se nikoho dotknout,je to Váš recept,Vy jste ho vložila,Vy jste mu dala název a všichni to budeme respektovat.Hezký den všem.....
7. 11. 2011 10:58
Co myslíš, když dám na anglický web o vaření Kuřecí páj - kdo mi ho tam najde?
Ale záleží na tobě. Zkus ten návrh žížalky - prostě český název a do závorky ten originál a bude vyhověno i tvému vnitřnímu já
Jinak jsou tu 3 recepty s výrazem páj, nechci sem dávat odkazy, jsou jiné, tvůj je originální. Zadej do vyhledavače páj a zaškrtni suroviny a vyjede ti např.Páj s rybím masem
7. 11. 2011 10:57
7. 11. 2011 10:53
Já prostě nejsem pro "počešťování" názvů cizích jídel. Jednou se to tak jmenuje, tak proč to přejmenovavat? Takhle bychom si mohli přejmenovat všechno - tortilly jako tenké placky, mochito jako mátový alkoholový nápoj, musaka - mlete maso zapečene s lilky a bramborami.
samozřejmě má každý právo na vlastní názor a já Vaše názory uznávám, ale moje vnitřní já se tomu brání... zkusím o tom popřemýšlet a případně název nějak upravím
7. 11. 2011 09:06
7. 11. 2011 07:51
7. 11. 2011 07:34
7. 11. 2011 07:27
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 6 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 4 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 32 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 2 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 2 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 2 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 3 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kuřecí koláč kuřecí páj kureci pie masový pie chicken pie chicken pie recept anglicky masovy kolac anglicky plneny kolac páj s masem anglický kuřecí koláč kolac z kureciho masa masový páj australský páj masový pie recept kuřecí koláč recept kuřecí dort pie recept recept chicken pie anglický koláč s masem kureci paj recept
Suroviny: maso kuřecí, cibule, česnek, lečo, olej olivový, tymián, koření grilovací, sůl, pepř, smetana zakysaná, sýr eidam, mouka hladká, máslo, voda, sůl, vejce
Kuřecí koláč (Chicken pie)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/51wB
17 názorů