Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česnekové kapky, přezdívané elixír mládí, znaly a připravovaly už naše babičky
Zdroj: Pixabay - siala

Česnek se používá k dochucení pokrmů tisíce let. V současnosti se česnek přidává do polévek, omáček, pomazánek, salátů nebo k masu. Je to univerzální zelenina, kterou využijeme nejen v kuchyni, ale můžeme si z ní připravit i kapky.

Česnekovým kapkám se přezdívá "elixír mládí". Česnek je dostupný pro každého - vyrábí se z něj nejen kapky, ale také česneková pasta, olej, ochucená sůl nebo sušený česnek, které běžně používají při vaření .

Česnekové kapky ze dvou ingrediencí

Volte český česnek místo čínského nebo španělského, je silnější a chutnější.

  1. 300 g česneku - oloupaného a rozetřeného 
  2. 200 ml kořalky s min. 40 % alkoholu

Česnekovou pastu smícháme s alkoholem, dáme do tmavé sklenice a uzavřeme. Necháme v chladu a tmě louhovat 14 dní. Každý den musíme obsah protřepat, aby se dobře spojil. Po dvou týdnech přecedíme směs přes plátýnko a dobře vymačkáme. Česnekovou směs uchováváme v lednici a užíváme podle návodu.

Užívání česnekových kapek

Kapky kapeme do mléka a pijeme nalačno.

  • 1 kapka 3x denně
  • každý další den přidat jednu kapku (druhý den 2 kapky atd.),
  • užívat až do 15 kapek 3x denně,
  • následující a každý další den snížit počet kapek o jednu,
  • skončit po užívání 1 kapky denně.

Česnek je surovina, která nesmí chybět v žádné domácnosti. Využijeme ho nejen jako lék, koření nebo součást pokrmů, ale také jako samostatné jídlo, jak můžete vidět v našem video-receptu na hustý česnekový krém:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více