Dýňové pyré je výbornou alternativou bramborové kaše. Připravit ho můžeme ze směsi brambor a dýní
Dýňové "pyré", nebo jednoduše řečeno kaše, představuje další z možností, jak chutně zužitkovat velkou úrodu dýní. Pro nejmenší děti pyré připravujeme samotné, pro dospělé ho častěji vaříme jako přílohu - obdobně jako bramborovou kaši.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak se připravuje dýňové pyré
Dýňové pyré (kaše) se hodí ke všem pokrmům, ke kterým by nám chutnala bramborová kaše. Příprava je velmi podobná, kaše bude mít navíc atraktivní barvu.
- Potřebujeme dýni a oloupané brambory. Brambor a dýně si připravíme stejné váhové množství.
- Hokaido (bez loupání) i brambory nakrájíme na kostky nebo plátky.
- Zalijeme vodou a vaříme do změknutí.
- Po uvaření částečně vodu slijeme, osolíme a rozšťoucháme.
- Můžeme přidat ohřáté mléko, ozdobit bylinkami (např. libeček, tymián).
- Místo obyčejného mléka, lze přidat i rostlinné (např. sojové).
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 15 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Čím se liší hokaido od jiných dýní a na co se nejvíce hodí? Proč se tato malá dýně stala královnou naší kuchyně?
Deset tipů na ten nejlepší dýňový koláč: Těsto je dobré předpéct, náplň bude chutnější a jemnější, když se odleží v lednici
Komentáře