Jak správně nastrouhat zázvor, aby si zachoval co nejvíce léčivých účinků
Jistě znáte zázvor a jeho léčivé účinky na naše tělo. Především v tomto podzimním sychravém počasí se hodí na nachlazení nebo virové infekce. Je také skvělý na žaludeční nevolnosti. To mohou potvrdit i nastávající maminky.
Zázvor zahřívá organismus, vyvolává pocení a sráží horečku. Proto je nedocenitelným pomocníkem proti chřipce i nachlazení. Aby byly jeho účinky co největší, řekneme si, jak správně nastrouhat zázvor a jak ho využít na maximum.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak správně nastrouhat zázvor
Zázvor je vytrvalá bylina, jejíž dužnatý hlízovitý oddenek je využíván k léčebným účelům.
- Oddenek je potřeba napřed oškrábat, ale protože je členitý, jde to škrabkou na brambory špatně a při použití nožíku máme velké ztráty.
- TIP: Zázvor oškrábeme pomocí čajové lžičky.
- Zázvor nejsnadněji nastrouháme pomocí struhadla a je na nás, jestli nahrubo nebo najemno. Jemnějším strouháním získáme více cenné šťávy, kterou můžeme použít do čaje společně se zázvorem.
- Nejlepší je použít keramické struhadlo i nůž.
- Zázvor by neměl přijít do styku s kovovými předměty, protože se tím snižují jeho zdravé účinky. Ale protože je to jen o 5–7%, nemusíte si kvůli tomu kupovat nové nádobí.
Teď, když už víte, jak správně nastrouhat zázvor, můžete se pustit třeba do výroby zázvorového sirupu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka s avokádem a ředkvičkami
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový dezert do skleničky
Přidáno před 8 hodinami
Marinované kuřecí soté se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno 23. 5. 2024 12:30
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno 23. 5. 2024 12:28
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno 23. 5. 2024 08:33
Přečtěte si Zobrazit více
Nikola Tesla: První ekologický aktivista sice držel přerušovaný půst, ale byl přesvědčený, že alkohol je elixírem života
Dvojctihodné koláčky podle receptu Jiřiny Bohdalové: Voní máslem a povidly a vydrží dlouho vláčné
Jak na dokonale krémová míchaná vejce? Trikem je správný postup při přípravě, vláčnosti pomůže i smetana
Komentáře