Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový papír je nepostradatelnou součástí asijské kuchyně. Většina lidí ho zná pouze ve formě vietnamských závitků. Vykouzlíte z něj však mnohem více chutných pokrmů, inspirovaných například rakouskou, francouzskou či italskou kuchyní.

Rýžový papír se vyrábí z rýžové mouky, soli a vody. Když si ale přečtete složení na obalu, zjistíte, že se v některých druzích nachází i mouka tapioková. Jedná se o bezlepkový produkt, který nemá žádnou výraznou chuť, takže ho využijete při přípravě mnoha jídel.

Jak použít rýžový papír při vaření

Rýžový papír je nutné před použitím nejprve namočit do teplé vody, aby změknul. Čím teplejší voda bude, tím rychleji papír změkne. Změklý papír je nutné udržovat i následně ve vlhkém prostředí. Než s ním tedy budete dále pracovat, přemístěte ho na čistou a vlhkou utěrku.

Z rýžové mouky určitě také znáte nudle - i ty je možné pro změknutí namočit do horké vody. Rychlejší ale je, když se uvaří. Spolu s Jidášovým uchem, zeleninou nakrájenou na nudličky, vejci, sójovou omáčkou a kořením tvoří vydatný oběd s chutí Asie.

Komentáře

Další tipy a triky