Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Pokud chcete připravit opravdu luxusní předkrm, nebo malé pohoštění pro milou návštěvu, zkuste se chopit našeho receptu. Krevety podávané na smaženém rýžovém papíru, s avokádem, ochucenou majonézou a listovým salátem jsou skutečná lahůdka.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 498 kJ / 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,45 g |
Tuky | 87,74 g |
Vláknina | 3,05 g |
Cholesterol | 91 mg |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 8,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvé krevety očistíme, ulomíme hlavu, sundáme krunýř (můžeme ponechat ocásek na uchopení).Opatrně ostrým nožem nařízneme záda krevety a vytáhneme černé střívko. Krevety opláchneme a osušíme papírovou utěrkou.
Krok 2: Rýžový papír rozstřihneme nůžkami na čtvrtiny a dáme pozor abychom je nezlámali. Připravíme majonézu, nebo použijeme kupovanou. Lze použít i avokádovou nebo jinou ochucenou. Rozpůlíme avokádo, odstraníme pecku a lžící vyjmeme ze slupky. Nakrájíme na proužky a zakápneme citronovou šťávou.
Krok 3: Omyjeme listy salátu a necháme okapat. Může být jiný, srdíčka nebo hlávkový.
Krok 4: Na malou rozehřátou pánvičku dáme olej, jakmile se kolem vložené špejle dělají bublinky vkládáme nastříhaný rýžový papír - okamžitě po zbělání (je to pár vteřin) vyndáme kleštičkami (na obracení při smažení) nebo obracečkou na papírovou utěrku a vložíme další až osmažíme všechny.
Krok 5: Ztlumíme stupeň tepla a vložíme naplocho rozpůlený stroužek česneku, nespálíme, chceme jen ovonět olej.
Krok 6: Do oleje vkládáme připravené krevety a smažíme maximálně 1 minutu, z druhé strany také minutu. Jakmile zrůžoví jsou hotové, delší tepelnou úpravou by ztuhly. Opět odkládáme na papírové utěrky.
Krok 7: Na talíře položíme osmažený dílek rýžového papíru, přidáme kousek salátu, 2 dílky avokáda a lžičku majonézy. Nakonec poklademe krevety, vše mírně osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
Krok 8: Ihned podáváme například jako předkrm nebo pohoštění. Různé druhy a kousky pečiva si může každý posloužit z malé ošatky, která bývá na stole nebo servírovacím stolku.
Zveřejněno 17. 9. 2024 08:45
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpkL8
Moje poznámka
Jednoduchý předkrm pro milovníky krevet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpkL8
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 8 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 15 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česnečka
iveta.kroul před 1 hodinou
Domácí rohlíky jako z pekárny
petrkozak79 před 4 hodinami
Luhačovický skřivan
Wikki před 4 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Ljenka před 7 hodinami
Krémová houbová polévka
Annieslehoferova 14. 10. 2024 21:25
Bílá sýrová polévka s česnekem a krutonky
Jura115 14. 10. 2024 20:45
Sušenky z ovesných vloček
Martina456 14. 10. 2024 19:52
Pikantní vejce s fazolemi a klobáskou
f-kikinka 14. 10. 2024 19:51
Kapustičky se zázvorem a česnekem
pavlina.simr 14. 10. 2024 18:58
Suroviny:
krevety,
papír rýžový,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
salát,
avokádo,
majonéza,
citron
Komentáře (4)