Maďarský krůtí perkelt se zelím

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 38 názorů

Suroviny

500 g krůtích stehen
1 sklenice kysaného zelí
1 brambor
1 červená paprika
1 bílá paprika nebo zelená paprika
2 cibule
2 dl bílého vína
vývar
bobkový list
snítka tymiánu
jalovec
pepř
2 PL sladké maďarské papriky
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15 minut dusit a pustit šťávu.

  2. Poté přihodíme jalovec, bobkový list, pepř a tymián (nemusí být).

  3. Vmícháme kysané zelí, nastrouhaný syrový brambor, podlijeme vínem, promícháme a dusíme skoro do měkka. Ke konci přidáme pokrájené papriky a dovaříme asi 15 minut.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 806 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maďarský krůtí perkelt se zelím

  • malyLibor malyLibor

    Skvělý recept, fakt dobrota Nikdy by mne nenapadlo dávat do perkeltu tymián, a přitom ho mám rád... a tak dobře tam chutná :yes: Sice jsem neměl po ruce víno, tak jsem podlil troškou vody, a nezahušťoval jsem, protože jí byla fakt troška, a nechtělo se mi do sklepa pro kysané a potřeboval jsem zpracovat hlávkové, ale fakt je to i tak pochoutka :yes:

    Odpovědět

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    dobrý tip na oběd:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    olahok:Tak to byla teda náhoda jak hrom, já to dneska spustila a dali jsme hned odkaz na Pažitku :-D To je dobře, už se těším. A ještě jednou děkuji:-K

    Odpovědět

  • olahok olahok(neregistrovaný)

    Andrejko, lovila jsem ve Vašich receptech na "Pažitce" a tak jsem
    tu krásu nesmírnou objevila. Mám z toho upřímnou radost a vím, že je za tím obrovské množství práce. Podle Vašich rcp vařím často, máte "naše" chutě. Na blogu je více prostoru pro komunikaci. Tak se těším. Ještě jednou moc a moc gratuluji. Invence Vám nechybí, Váš blog nebude mít o návštěvy nouzi, a proč taky, když je "V kuchni vždy otevřeno", že? Už ten název je tak empatický ... a sympatický:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    olahok::-O Jak to že už to víte? Jsem moc ráda, že se vám líbí. Než tam všechno doplním, bude to ještě docela trvat;-) Tak se mi tam taky ozvěte, budu moc ráda:-8:-K
    A děkuji moc za zprávu ohledně tohoto receptu:-K

    Odpovědět

  • olahok olahok(neregistrovaný)

    Andrejko, děkuji za vynikající rcp, moc jsme si pochutnali. Kvůli našemu bezlepkáčkovi jsem k tomu udělala bzlp bramborové knedlíky. Bylo to moc dobré, jako všechny Vaše recepty - zde i na "Pažitce", ale ten "blog", ten blog ... to je tedy pecka, to jste mě dostala. Úžasné, krása, nádhera. Je dobře, že je "V kuchyni vždy otevřeno".
    Obrovská gratulace.:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Dorejdila a konečně uvařila, ale že to trvalo:-D:-D Díky Nadi za krásné foto, jsem ráda, že chutná:-8:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    1974andrea: tak, Andrej, dorejdila jsem a dnes uvařila... výýýborné:-! lehlé, skoro dietní:-p;-)
    bodík už proběhl, dnes jen foto jako důkaz:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    1974andrea: nemůžu..nebo co:-?:-//:-D:-D:-D:-D
    vymýšlím, co dobrého uvařit, víííš:-?;-):-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Nadi to jsou papriky;-). A co ty tady pořád rejdíš u toho receptu?:-)):-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Andrej..ty tam nemáš rajče:-O:-?:-? to mě šálá můj starý, chybý zrak:-?:-D:-D to jsou papriky:-?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    1974andrea: a víš že jo:-?:-? v pátek přijede vzácná návštěva- dcery stínová tchýně:-D, tak to udělám a jak píšeš..půjde to do PH, heč:-D
    Pajaska::-O jáá:-?:-? jako že jsem numero:-?:-O ale to néé..já jsem plachá, nenápadná a vůůůbec se tu nevyskytuju:-8:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p hned bych si nabídla;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Pajaska:Já mám taky zelíčko domácí;-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    rebeka:Ty jsi číslo:-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes:
    Andrejko,zelíčko je v sudu.Recept vypadá dobře.:yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: krůtí stehna se zelím perkelt z krutiho masa madarský perkelt krůtí stehno se zelím krůtí guláš se zelím krůtí se zelím kruti tokan krůtí perklet recept na maďarsky perkelt v kuchyni vzdy otevreno maďarský perkelt recept perkelt recept kuřecí perkelt se zelím kruti maso se zelim perkel krutí maso perkelt parkelt tokan z krutiho masa madarské zelí recepty maďarské krutí prsa

Zapomněl/a jsem heslo