Maďarský krůtí perkelt se zelím

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 38 názorů

Suroviny

500 g krůtích stehen
1 sklenice kysaného zelí
1 brambor
1 červená paprika
1 bílá paprika nebo zelená paprika
2 cibule
2 dl bílého vína
vývar
bobkový list
snítka tymiánu
jalovec
pepř
2 PL sladké maďarské papriky
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15 minut dusit a pustit šťávu.

  2. Poté přihodíme jalovec, bobkový list, pepř a tymián (nemusí být).

  3. Vmícháme kysané zelí, nastrouhaný syrový brambor, podlijeme vínem, promícháme a dusíme skoro do měkka. Ke konci přidáme pokrájené papriky a dovaříme asi 15 minut.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 891 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maďarský krůtí perkelt se zelím

  • malyLibor malyLibor

    Skvělý recept, fakt dobrota Nikdy by mne nenapadlo dávat do perkeltu tymián, a přitom ho mám rád... a tak dobře tam chutná :yes: Sice jsem neměl po ruce víno, tak jsem podlil troškou vody, a nezahušťoval jsem, protože jí byla fakt troška, a nechtělo se mi do sklepa pro kysané a potřeboval jsem zpracovat hlávkové, ale fakt je to i tak pochoutka :yes:

    Odpovědět

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    dobrý tip na oběd:-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    olahok:Tak to byla teda náhoda jak hrom, já to dneska spustila a dali jsme hned odkaz na Pažitku :-D To je dobře, už se těším. A ještě jednou děkuji:-K

    Odpovědět

  • olahok olahok(neregistrovaný)

    Andrejko, lovila jsem ve Vašich receptech na "Pažitce" a tak jsem
    tu krásu nesmírnou objevila. Mám z toho upřímnou radost a vím, že je za tím obrovské množství práce. Podle Vašich rcp vařím často, máte "naše" chutě. Na blogu je více prostoru pro komunikaci. Tak se těším. Ještě jednou moc a moc gratuluji. Invence Vám nechybí, Váš blog nebude mít o návštěvy nouzi, a proč taky, když je "V kuchni vždy otevřeno", že? Už ten název je tak empatický ... a sympatický:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    olahok::-O Jak to že už to víte? Jsem moc ráda, že se vám líbí. Než tam všechno doplním, bude to ještě docela trvat;-) Tak se mi tam taky ozvěte, budu moc ráda:-8:-K
    A děkuji moc za zprávu ohledně tohoto receptu:-K

    Odpovědět

  • olahok olahok(neregistrovaný)

    Andrejko, děkuji za vynikající rcp, moc jsme si pochutnali. Kvůli našemu bezlepkáčkovi jsem k tomu udělala bzlp bramborové knedlíky. Bylo to moc dobré, jako všechny Vaše recepty - zde i na "Pažitce", ale ten "blog", ten blog ... to je tedy pecka, to jste mě dostala. Úžasné, krása, nádhera. Je dobře, že je "V kuchyni vždy otevřeno".
    Obrovská gratulace.:-K:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Dorejdila a konečně uvařila, ale že to trvalo:-D:-D Díky Nadi za krásné foto, jsem ráda, že chutná:-8:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    1974andrea: tak, Andrej, dorejdila jsem a dnes uvařila... výýýborné:-! lehlé, skoro dietní:-p;-)
    bodík už proběhl, dnes jen foto jako důkaz:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    1974andrea: nemůžu..nebo co:-?:-//:-D:-D:-D:-D
    vymýšlím, co dobrého uvařit, víííš:-?;-):-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Nadi to jsou papriky;-). A co ty tady pořád rejdíš u toho receptu?:-)):-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Andrej..ty tam nemáš rajče:-O:-?:-? to mě šálá můj starý, chybý zrak:-?:-D:-D to jsou papriky:-?

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    1974andrea: a víš že jo:-?:-? v pátek přijede vzácná návštěva- dcery stínová tchýně:-D, tak to udělám a jak píšeš..půjde to do PH, heč:-D
    Pajaska::-O jáá:-?:-? jako že jsem numero:-?:-O ale to néé..já jsem plachá, nenápadná a vůůůbec se tu nevyskytuju:-8:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p hned bych si nabídla;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Pajaska:Já mám taky zelíčko domácí;-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    rebeka:Ty jsi číslo:-D:-D:-D:-D:-D:-D:yes::yes:
    Andrejko,zelíčko je v sudu.Recept vypadá dobře.:yes::yes:

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: krůtí stehna se zelím perkelt z krutiho masa madarský perkelt krůtí stehno se zelím krůtí guláš se zelím krůtí se zelím kruti tokan krůtí perklet recept na maďarsky perkelt v kuchyni vzdy otevreno maďarský perkelt recept kuřecí perkelt se zelím perkel krutí maso perkelt parkelt maďarské krutí prsa kruti madarsky bzlp bramborove knedliky recept kruti maso se zelim madarský recept plněné knedlíky

Zapomněl/a jsem heslo