

Maďarský krůtí perkelt se zelím
Suroviny
- 500 g krůtích stehen
- 1 sklenice kysaného zelí
- 1 brambor
- 1 červená paprika
- 1 bílá paprika nebo zelená paprika
- 2 cibule
- 2 dl bílého vína
- vývar
- bobkový list
- snítka tymiánu
- jalovec
- pepř
- 2 PL sladké maďarské papriky
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15 minut dusit a pustit šťávu.
Poté přihodíme jalovec, bobkový list, pepř a tymián (nemusí být).
Vmícháme kysané zelí, nastrouhaný syrový brambor, podlijeme vínem, promícháme a dusíme skoro do měkka. Ke konci přidáme pokrájené papriky a dovaříme asi 15 minut.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Maďarský krůtí perkelt se zelím
-
Skvělý recept, fakt dobrota Nikdy by mne nenapadlo dávat do perkeltu tymián, a přitom ho mám rád... a tak dobře tam chutná
Sice jsem neměl po ruce víno, tak jsem podlil troškou vody, a nezahušťoval jsem, protože jí byla fakt troška, a nechtělo se mi do sklepa pro kysané a potřeboval jsem zpracovat hlávkové, ale fakt je to i tak pochoutka
-
dobrý tip na oběd
-
olahok:Tak to byla teda náhoda jak hrom, já to dneska spustila a dali jsme hned odkaz na Pažitku
To je dobře, už se těším. A ještě jednou děkuji
-
Andrejko, lovila jsem ve Vašich receptech na "Pažitce" a tak jsem
tu krásu nesmírnou objevila. Mám z toho upřímnou radost a vím, že je za tím obrovské množství práce. Podle Vašich rcp vařím často, máte "naše" chutě. Na blogu je více prostoru pro komunikaci. Tak se těším. Ještě jednou moc a moc gratuluji. Invence Vám nechybí, Váš blog nebude mít o návštěvy nouzi, a proč taky, když je "V kuchni vždy otevřeno", že? Už ten název je tak empatický ... a sympatický -
olahok:
Jak to že už to víte? Jsem moc ráda, že se vám líbí. Než tam všechno doplním, bude to ještě docela trvat
Tak se mi tam taky ozvěte, budu moc ráda
A děkuji moc za zprávu ohledně tohoto receptu -
Andrejko, děkuji za vynikající rcp, moc jsme si pochutnali. Kvůli našemu bezlepkáčkovi jsem k tomu udělala bzlp bramborové knedlíky. Bylo to moc dobré, jako všechny Vaše recepty - zde i na "Pažitce", ale ten "blog", ten blog ... to je tedy pecka, to jste mě dostala. Úžasné, krása, nádhera. Je dobře, že je "V kuchyni vždy otevřeno".
Obrovská gratulace. -
rebeka:Dorejdila a konečně uvařila, ale že to trvalo
Díky Nadi za krásné foto, jsem ráda, že chutná
-
1974andrea: tak, Andrej, dorejdila jsem a dnes uvařila... výýýborné
lehlé, skoro dietní
bodík už proběhl, dnes jen foto jako důkaz -
1974andrea: nemůžu..nebo co
vymýšlím, co dobrého uvařit, víííš -
rebeka:Nadi to jsou papriky
. A co ty tady pořád rejdíš u toho receptu?
-
Andrej..ty tam nemáš rajče
to mě šálá můj starý, chybý zrak
to jsou papriky
-
1974andrea: a víš že jo
v pátek přijede vzácná návštěva- dcery stínová tchýně
, tak to udělám a jak píšeš..půjde to do PH, heč
Pajaska:jáá
jako že jsem numero
ale to néé..já jsem plachá, nenápadná a vůůůbec se tu nevyskytuju
-
hned bych si nabídla
-
Pajaska:Já mám taky zelíčko domácí
-
rebeka:Ty jsi číslo
Andrejko,zelíčko je v sudu.Recept vypadá dobře.