Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Všichni moc dobře známe dobrotu ze stánků s občerstvením, která voní do dálky česnekem. Langoše patří mezi milované pochoutky, které podáváme nejenom na slaný způsob, ale také nasladko s marmeládou a šlehačkou.

Langoše jsou křupavé placky z kynutého těsta, které se smaží dozlatova a potírají olejem s utřeným česnekem. Tuto pochoutku nejčastěji nacházíme jako dominantu v rychlém občerstvení. Pojďte si langoše připravit podle tohoto osvědčeného receptu.

Jak připravit langoše

Domácí langoše nejsou vůbec složité na přípravu a zaručeně potěší každého strávníka.

Na 8 porcí langošů budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve zadělejte kvásek z droždí - do misky nalijte 150 ml vlažné vody, rozdrobené droždí, trochu cukru a mouky. Promíchejte a nechte vzejít kvásek.
  2. Do mísy dejte mouku a sůl, dále přidejte jogurt, olej, vzešlý kvásek a důkladně vše zpracujte v těsto. Pokud je příliš tuhé, přidejte trochu vody, v případě, že je řídké, přisypejte mouku. Mísu přikryjte utěrkou a nechte v teple kynout.
  3. Jakmile je těsto vykynuté, rozdělte je na bochánky a poté rozválejte na placky. Ty nechte ještě 15 minut kynout.
  4. Pak je můžete ihned začít smažit ve vyšší vrstvě oleje. Hotové langoše odkládejte na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný tuk.
  5. Langoše podle své chuti potřete česnekem a kečupem a posypejte nastrouhaným sýrem.

Pojďte si připravit dozlatova usmažené langoše, které svou vůní přilákají ke stolu celou rodinu. Snadný videonávod vás provede přípravou krok za krokem. Napište nám do komentáře, jak se vám tato dobrota povedla.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli