Cuketový nákyp s tymiánem

Danca Kuchařka: Danca

Zeleninová jídla 5 názorů

Suroviny

2 střední cukety (celkem cca 500-600 g)
150 g nivy
150 g tofu natural
2 vejce
6-8 PL polohrubé mouky
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
čerstvý tymián (lze použít i sušený)
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání formy
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukety dobře omyjeme, osušíme a i se slupkou nastrouháme na "slzičkovém" struhadle.

  2. Totéž uděláme s Nivou a s tofu.

  3. Přidáme celá vejce, mouku, utřený česnek, posekaný tymián, pepř a trochu soli a dobře promícháme. Ochutnáme a případně dosolíme. Niva je dost slaná, proto sůl přidáváme opatrně a po troškách!

  4. Dobře promíchanou směs rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy a pečeme na 170°C asi 30 minut, dokud nákyp nezpevní a jeho povrch nezrůžoví.

  5. Podáváme teplý, bez přílohy nebo s vařenými brambory, dobrý je ale i studený, třeba s čerstvým chlebem.

Poznámka

Recept je úžasně variabilní. Nivu můžeme například zaměnit za balkánský nebo uzený, či jiný tvrdý sýr, tofu lze použít jak neochucené, tak třeba uzené, bylinkové nebo marinované...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cuketový nákyp s tymiánem

Tématické fráze: nejlepsi cuketovy nakyp cuketový nákyp cuketový nákyp s tofu cuketový nákyp s nivou lehky nakyp z cukety nákyp s s cuketou recept s tymianem cuketový nákyp recept recept na cuketový nákyp nejlepsi cuketový nákyp cuketový nákyp s brambory jednoduchý cuketový nákyp recepty - vareni.cz/cuketovy nakyp se syrem