Jak připravit kopřivový sirup? Jarní zdroj plný vitamínů roste všude kolem nás
Kopřivy patří mezi první jarní byliny. Jsou šťavnaté a plné vitamínů, které po dlouhé zimě tolik potřebujeme. Kopřivy mají na náš organismus výborný vliv a proto musíme při jejich sběru zapomenout na nepříjemné žahání.
Mladé kopřivy natrháme do košíku (ruce si chráníme rukavicemi před žahnutím) a doma je okamžitě omyjeme pod tekoucí vodou a co nejdříve zpracujeme, aby se nezapařily. Kopřivy musí projít varem, aby ztratily své žahavé ostny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit sirup z kopřip
Potřebujeme kopřivy, citróny, vodu, cukr a kyselinu citrónovou:
- Natrháme 3–4 hrsti mladých kopřiv (není potřeba přesné množství):
- Svaříme 1,5 litru vody se 2 citróny, pokrájenými na kolečka.
- Do vlažného nálevu vložíme kopřivy, které necháme louhovat 2 dny.
- Svaříme 0,5 litru vody s 1,5 kg krupicového cukru a lžičkou kyseliny citrónové.
- První nálev scedíme, smícháme s cukrovým rozvarem a přelijeme do lahví.
Kopřivový sirup si můžete připravit i sami - rostlin je na jaře všude dostatek. Možná vám s jeho přípravou pomůže náš videorecept:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Míchaný pampeliškovo-sedmikráskový med
Přidáno před 27 minutami
Žloutkový krém s borůvkami
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí stehna s ajvarem a medvědím česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Klobásy
Přidáno před 11 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 12 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
Jak připravit kopřivový sirup. Oblíbené recepty na jednoduchý sirup zastudena i na sirup připravený vařením
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře