Jak udělat likér z Ledových kaštanů? Radost udělá každému milovníkovi čokolády
Čokoládový likér z Ledových kaštanů je lahodná pochoutka pro sváteční večery s vaší rodinou. Pro milovníky čokolády bude tento likér neodolatelný, ale také skvěle poslouží jako báječný jedlý dárek. Inspirujte se tímto receptem.
Vánoční svátky jsou časem, kdy trávíme pohodové dny s nejbližšími a dopřáváme si plno dobrot. Přesně pro tyto dny jsou krémové likéry s alkoholem jako stvořené. Tradičním nápojem je především vaječný likér, avšak tento čokoládový vás také naprosto okouzlí. V následujících řádcích vás provedeme jeho přípravou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat likér z Ledových kaštanů
Vynikající likér z Ledových kaštanů je připravený během chviličky a zaručeně jím potěšíte jakoukoli návštěvu.
Na přípravu 1 litru likéru budete potřebovat pouze tyto suroviny: 250 ml smetany ke šlehání 33%, 1 Salko (slazené kondenzované mléko), 3 tyčinky Ledových kaštanů, 4 kostičky hořké čokolády, 500 ml rumu a mandlovou tresť.
- Nejprve nalijte do hrnce smetanu ke šlehání a do ní nalámejte kostičky čokolády i tyčinky Ledových kaštanů.
- Za stálého míchání krátce provařte, poté odstavte z plotýnky a nechte chvíli vychladnout.
- Poté ve smetaně rozmíchejte pomocí metličky Salko a také rum. Pro skvělou vůni můžete vmíchat ještě 2–3 kapky mandlové tresti.
- Po důkladném promíchání přelijte hladký likér přes sítko do láhve.
- Tip: Když si na výběru láhve dáte záležet, případně ji ještě vyzdobíte, získáte krásný dárek, který jistě bude mít u obdarovaného úspěch.
Ledové kaštany znamenají pro mnoho z nás návrat do dětství k oblíbené cukrovince. I to je důvod, proč tento likér s čokoládou příjemně potěší naše chuťové buňky. Vyzkoušejte si likér podle snadného videonávodu.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočka a vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér
Kapr a další tradiční pokrmy
Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.
Mohlo by vás zajímat:
Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba
Komentáře