Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládový likér z Ledových kaštanů je lahodná pochoutka pro sváteční večery s vaší rodinou. Pro milovníky čokolády bude tento likér neodolatelný, ale také skvěle poslouží jako báječný jedlý dárek. Inspirujte se tímto receptem.

Vánoční svátky jsou časem, kdy trávíme pohodové dny s nejbližšími a dopřáváme si plno dobrot. Přesně pro tyto dny jsou krémové likéry s alkoholem jako stvořené. Tradičním nápojem je především vaječný likér, avšak tento čokoládový vás také naprosto okouzlí. V následujících řádcích vás provedeme jeho přípravou.

Jak udělat likér z Ledových kaštanů

Vynikající likér z Ledových kaštanů je připravený během chviličky a zaručeně jím potěšíte jakoukoli návštěvu.

Na přípravu 1 litru likéru budete potřebovat pouze tyto suroviny: 250 ml smetany ke šlehání 33%, 1 Salko (slazené kondenzované mléko), 3 tyčinky Ledových kaštanů, 4 kostičky hořké čokolády, 500 ml rumu a mandlovou tresť.

  1. Nejprve nalijte do hrnce smetanu ke šlehání a do ní nalámejte kostičky čokolády i tyčinky Ledových kaštanů.
  2. Za stálého míchání krátce provařte, poté odstavte z plotýnky a nechte chvíli vychladnout.
  3. Poté ve smetaně rozmíchejte pomocí metličky Salko a také rum. Pro skvělou vůni můžete vmíchat ještě 2–3 kapky mandlové tresti.
  4. Po důkladném promíchání přelijte hladký likér přes sítko do láhve.
  5. Tip: Když si na výběru láhve dáte záležet, případně ji ještě vyzdobíte, získáte krásný dárek, který jistě bude mít u obdarovaného úspěch.

Ledové kaštany znamenají pro mnoho z nás návrat do dětství k oblíbené cukrovince. I to je důvod, proč tento likér s čokoládou příjemně potěší naše chuťové buňky. Vyzkoušejte si likér podle snadného videonávodu.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočkavůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér

Kapr a další tradiční pokrmy

Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.

Mohlo by vás zajímat:

Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba

Komentáře

Další tipy a triky