

Čokoládové hobliny na dorty a zákusky
Suroviny
- čokoláda na vaření
- čistá nová dlaždičla
- široký nůž nebo špachtle
Postup přípravy receptu
Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, rozetřeme na čistou kachličku do cca 1mm vrstvy a dáme ztuhnout při pokojové teplotě.
Poté špachtličkou shrnujeme kousky natřené čokolády do ruliček a dáme ztuhnout do ledničky.
Poznámka od kuchařky
Dříve jsem z čokolády dělala hobliny škrabkou na zeleninu, ale byly malé a dost se jich rozdrobilo. Tento postup radila u jednoho receptu Cathleen, tak jsem dnes v rámci přípravy na pečení narozeninového dortu zkusila - a jde to opravdu výborně.
Cathleen, děkuji za radu, snad tě její realizace potěší :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Čokoládové hobliny na dorty a zákusky
-
No šlo to vyloženě výborně... buď se to lámalo nebo se to odlupovalo celý jako rovnej kus a hoblinku aby člověk pohledal. A při pokojové teplotě v kuchyni čokoláda byla hodně měkká.
Nějaký nápady, abych si nemusel říct, že je to tím, že jsem prostě střevo? -
Nelámala se moc
. Ale docela rychle povolovala, musela jsem hobliny brát opatrně do ruky (nebo mít ruce studený
).
-
aanicka: tak tenhle fígl na dvojí rozpuštění jsem neslyšela...a lámala se? ta špachtle vypadá super
-
Tak jsem zkoušela hobliny, čoko na vaření jsem rozpustila, nechala vychladnout a rozpustila znovu (prý se pak neláme), nalila v tenké vrstvě na plech, nechala ztuhnout v lednici a škrabala touhle špachtlí http://www.gastrosuper.cz/inventarkuchune/cukrar-p...
-
Mně se osvědčilo dělat hoblinky škrabkou na sýr. Nevím, zda ještě nyní, ale dříve se vyráběly takové velké bloky čokolády na polevu a z toho byly hoblinky jako lusk. Nyní u nás už měly jen takové penízky, čím dál horší kvality, tak jsem přešla jen na čokoládu na vaření. A když chci, aby měla poleva pěkný lesk, přidávám do ní trochu stolního oleje.
-
Vidím, že se tu chystá něco velikého
. Isahu je vidět, že se pečlivě připravuješ a my ostatní jsme zase o něco moudřejší. Díky
-
Asi k tobě půjdu do učení!
Je vidět, že recepty poctivě sleduješ, to je fakt super a děkuji, Ivo
-
Já dělám hobliny na struhadle na okurky. Mám jedno starší struhadlo s oboustranným ostřím, dobře a docela tence strouhá . To jsem použila na recept, který tu mám http://www.toprecepty.cz/recept/8011-cokolado---sl...
+6
-
Skvělé
-
cathleen
, já nejdu od nápadu k realizaci dlouho
- a tahle rada mi teď přišal vhod, čekají nás 18-tiny...tu škrabku si pořídím, zatím jsem "vařila" z toho, co jsem našla
-
...jen jsem zahlédla nadpis, řekla jsem si - ááá, někdo zkoušel. (Nápad, bohužel, není můj, je odněkud vyčtený.)
Máš je+
P.S. Škrabku mám nerez, připadá mi tenčí i ostřejší než jiné.... -
+1
-
Rozhodne dobry napad. Jste obe sikulky (Isahu i Cathleen). 1. bod pro vas.