Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové hobliny na dorty a zákusky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 8. 2010 00:37

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dříve jsem z čokolády dělala hobliny škrabkou na zeleninu, ale byly malé a dost se jich rozdrobilo. Tento postup radila u jednoho receptu Cathleen, tak jsem dnes v rámci přípravy na pečení narozeninového dortu zkusila - a jde to opravdu výborně.

Cathleen, děkuji za radu, snad tě její realizace potěší :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

khack

8. 9. 2013 08:05

No šlo to vyloženě výborně... buď se to lámalo nebo se to odlupovalo celý jako rovnej kus a hoblinku aby člověk pohledal. A při pokojové teplotě v kuchyni čokoláda byla hodně měkká. :-//

Nějaký nápady, abych si nemusel říct, že je to tím, že jsem prostě střevo? :-))

aanicka

19. 5. 2011 10:02

Nelámala se moc ;-). Ale docela rychle povolovala, musela jsem hobliny brát opatrně do ruky (nebo mít ruce studený :-D).

isindy

18. 5. 2011 17:13

aanicka: tak tenhle fígl na dvojí rozpuštění jsem neslyšela...a lámala se? ta špachtle vypadá super :yes:

aanicka

18. 5. 2011 13:36

Tak jsem zkoušela hobliny, čoko na vaření jsem rozpustila, nechala vychladnout a rozpustila znovu (prý se pak neláme), nalila v tenké vrstvě na plech, nechala ztuhnout v lednici a škrabala touhle špachtlí http://www.gastrosuper.cz/inventarkuchune/cukrar-p...

yanull

17. 8. 2010 17:09

Mně se osvědčilo dělat hoblinky škrabkou na sýr. Nevím, zda ještě nyní, ale dříve se vyráběly takové velké bloky čokolády na polevu a z toho byly hoblinky jako lusk. Nyní u nás už měly jen takové penízky, čím dál horší kvality, tak jsem přešla jen na čokoládu na vaření. A když chci, aby měla poleva pěkný lesk, přidávám do ní trochu stolního oleje.

Zdenka1

17. 8. 2010 13:23

Vidím, že se tu chystá něco velikého:-O. Isahu je vidět, že se pečlivě připravuješ a my ostatní jsme zase o něco moudřejší. Díky:yes::-))

JanaDorazinova

17. 8. 2010 10:52

Asi k tobě půjdu do učení!:-D:-)) Je vidět, že recepty poctivě sleduješ, to je fakt super a děkuji, Ivo;-)

pipre

17. 8. 2010 09:17

Já dělám hobliny na struhadle na okurky. Mám jedno starší struhadlo s oboustranným ostřím, dobře a docela tence strouhá . To jsem použila na recept, který tu mám http://www.toprecepty.cz/recept/8011-cokolado---sl...:yes:+6

misza

17. 8. 2010 09:16

Skvělé:-!:yes::yes:

isindy

17. 8. 2010 07:19

cathleen :-), já nejdu od nápadu k realizaci dlouho ;-) - a tahle rada mi teď přišal vhod, čekají nás 18-tiny...tu škrabku si pořídím, zatím jsem "vařila" z toho, co jsem našla ;-)

cathleen

17. 8. 2010 06:42

:-D:-D:-D...jen jsem zahlédla nadpis, řekla jsem si - ááá, někdo zkoušel. (Nápad, bohužel, není můj, je odněkud vyčtený.)
Máš je:yes::yes:+
P.S. Škrabku mám nerez, připadá mi tenčí i ostřejší než jiné....

Betyna

17. 8. 2010 06:41

+1 :yes:

Suvicka

17. 8. 2010 05:38

Rozhodne dobry napad. Jste obe sikulky (Isahu i Cathleen). 1. bod pro vas. :yes::-K:-K:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak udělat čokoládové hoblinky čokoládové hoblinky čokoládové hoblinky výroba jak vyrobit čokoládové hoblinky jak vyrobit čokoládové zdobení čokoládové ruličky čokoládové hoblinky návod výroba čokoládových hoblin výroba čokoládových hoblinek čokoládové zdobení na dorty jak udělat hoblinky z čokolády čokoládové dorty čokoládové hoblinky na dorty zdobení čokoládových dortu čokoládové zdobení dortu hoblinky z cokolady zdobení čokoládového dortu jak na čokoládové hoblinky cokoladove zdobeni na dort čokoládové zákusky

Suroviny: čokoláda na vaření,

TopRecepty.cz

Čokoládové hobliny na dorty a zákusky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLgn