Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové hobliny na dorty a zákusky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, rozetřeme na čistou kachličku do cca 1mm vrstvy a dáme ztuhnout při pokojové teplotě. Krok 2: Poté špachtličkou shrnujeme kousky natřené čokolády do ruliček a dáme ztuhnout do ledničky.

Zveřejněno 16. 8. 2010

Poznámka autorky isindy

Dříve jsem z čokolády dělala hobliny škrabkou na zeleninu, ale byly malé a dost se jich rozdrobilo. Tento postup radila u jednoho receptu Cathleen, tak jsem dnes v rámci přípravy na pečení narozeninového dortu zkusila - a jde to opravdu výborně.

Cathleen, děkuji za radu, snad tě její realizace potěší :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové hobliny na dorty a zákusky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLgn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové hobliny na dorty a zákusky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KLgn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

No šlo to vyloženě výborně... buď se to lámalo nebo se to odlupovalo celý jako rovnej kus a hoblinku aby člověk pohledal. A při pokojové teplotě v kuchyni čokoláda byla hodně měkká. :-//

Nějaký nápady, abych si nemusel říct, že je to tím, že jsem prostě střevo? :-))

Nelámala se moc ;-). Ale docela rychle povolovala, musela jsem hobliny brát opatrně do ruky (nebo mít ruce studený :-D).

aanicka: tak tenhle fígl na dvojí rozpuštění jsem neslyšela...a lámala se? ta špachtle vypadá super :yes:

Tak jsem zkoušela hobliny, čoko na vaření jsem rozpustila, nechala vychladnout a rozpustila znovu (prý se pak neláme), nalila v tenké vrstvě na plech, nechala ztuhnout v lednici a škrabala touhle špachtlí http://www.gastrosuper.cz/inventarkuchune/cukrar-p...

Mně se osvědčilo dělat hoblinky škrabkou na sýr. Nevím, zda ještě nyní, ale dříve se vyráběly takové velké bloky čokolády na polevu a z toho byly hoblinky jako lusk. Nyní u nás už měly jen takové penízky, čím dál horší kvality, tak jsem přešla jen na čokoládu na vaření. A když chci, aby měla poleva pěkný lesk, přidávám do ní trochu stolního oleje.

Vidím, že se tu chystá něco velikého:-O. Isahu je vidět, že se pečlivě připravuješ a my ostatní jsme zase o něco moudřejší. Díky:yes::-))

Asi k tobě půjdu do učení!:-D:-)) Je vidět, že recepty poctivě sleduješ, to je fakt super a děkuji, Ivo;-)

Já dělám hobliny na struhadle na okurky. Mám jedno starší struhadlo s oboustranným ostřím, dobře a docela tence strouhá . To jsem použila na recept, který tu mám http://www.toprecepty.cz/recept/8011-cokolado---sl...:yes:+6

Skvělé:-!:yes::yes:

cathleen :-), já nejdu od nápadu k realizaci dlouho ;-) - a tahle rada mi teď přišal vhod, čekají nás 18-tiny...tu škrabku si pořídím, zatím jsem "vařila" z toho, co jsem našla ;-)

:-D:-D:-D...jen jsem zahlédla nadpis, řekla jsem si - ááá, někdo zkoušel. (Nápad, bohužel, není můj, je odněkud vyčtený.)
Máš je:yes::yes:+
P.S. Škrabku mám nerez, připadá mi tenčí i ostřejší než jiné....

+1 :yes:

Rozhodne dobry napad. Jste obe sikulky (Isahu i Cathleen). 1. bod pro vas. :yes::-K:-K:-K

Tématické fráze:
jak udělat čokoládové hoblinky, čokoládové hoblinky, čokoládové hoblinky výroba, jak vyrobit čokoládové hoblinky, jak vyrobit čokoládové zdobení, čokoládové ruličky, čokoládové hoblinky návod, výroba čokoládových hoblin, výroba čokoládových hoblinek, čokoládové zdobení na dorty, jak udělat hoblinky z čokolády, čokoládové dorty, čokoládové hoblinky na dorty, zdobení čokoládových dortu, čokoládové zdobení dortu, hoblinky z cokolady, zdobení čokoládového dortu, jak na čokoládové hoblinky, cokoladove zdobeni na dort, čokoládové zákusky

Suroviny:
čokoláda na vaření,

Přidat fotografie receptu