Jak uvařit uzenou polévku? Silný vývar z uzeného masa je báječně voňavý a chutný
Uzená polévka získává svou chuť pomalým vařením uzeného masa, zeleniny a brambor. Její příprava je snadná a aroma velmi výrazné. Nebojte se doplnit ji o kroupy, které jí přidají na sytosti. Chuť na závěr doladí česnek i hrst majoránky.
Díky uzenému masu získává polévka nezaměnitelnou chuť a vůni, která je typická pro klasickou českou kuchyni. Příprava není složitá, ale vyžaduje trochu času, aby se všechny chutě propojily. Taková polévka, doplněná o krajíc chleba, se hodí jako sytý oběd, ale i jako úvod k většímu menu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit uzenou polévku
Základem polévky je vývar z kvalitního uzeného masa – může to být kýta, žebra nebo uzené koleno.
- Vývar z uzeného masa přeceďte a přidejte do něj propláchnuté kroupy, které uvařte téměř do měkka.
- Jakmile jsou kroupy skoro hotové, přidejte polévkovou zeleninu a na kostičky pokrájené brambory.
- Když jsou kroupy i zelenina hotové, dochuťte polévku solí, přidejte obrané uzené maso a rozmačkaný česnek. Na závěr přidejte promnutou majoránku.
Uvařit uzenou polévku není složité, jen to vyžaduje trpělivost, aby se maso a zelenina správně provařily a vytvořily harmonickou chuť. Pokud ji jednou vyzkoušíte, určitě ji zařadíte mezi své oblíbené recepty.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře