Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

JosefZeravicky

13. 2. 2021 14:05

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Tuto polévku vaříme často, ale ve větším (kolem 10 litrů), ale tročku nji víc obohatíme, přesto i podle tohoto receptu je velmi dobrá.
Asi jako někteří co dole píší.
Doma uzená žebra více obohaí nejen vůní, ale i chutí uvaříme s veškerou zeleninou a koření v nerez sítku- pepř,nové koření, bobkáč) Kroupy přes noc namočené a propláchnuté uvařím zvlášť, jen se solí na skus. Ze žeber oberem přiměřeně masa a nakrájím na drobno a přidám zpět do polévky. ZBYLÉ MASO MÁM JAKO ZÁKLAD RO ŠUMKAFLEKY. Dám vařit brambory a když jsou hotové tak na 75 % přidám zcezené kroupy. Uvedu do varu, aby se kroupy spojily s celou vůní a chutí. Přidám podle chuti naškrábaný česnek a před koncem varu majoránku. Někdy se mi zdá, že je polévka málo hustá, tak osmažím cibuli do sklovatěla a přidám trochu mouky , kterou osmažím do zlatova, ne víc, jinak to přinese hořkost. ZASE POLÉVCE DODÁ VZNEŠENOU CHUŤ. Podle chuti přidám zelenou petrže, neo libeček, případně pažitku.
Za tepla dám do šroubovacích omniovek, zatáhnu chlapskou silou víčko a zavařím v mikrovlnce. Potom uložím v tmavém a chladném sklepě na příští chuťovku. (takto podobných polévek tam máme nekolik desítek a tak nemusíme denně vařit, je je ohřejeme.

A NEŽ MNĚ BUDETE KAMENOVAT, TAK ZKUSTE. Někdo vaří jednoduše, já se s tím raději víc pohraju nejen na oko, ale i na chuť.
,,toš tak,,

jarda Kadic

18. 2. 2014 17:28

Multipla::yes::yes: jinak na to už upozornila Ivulinka;-)

Multipla

18. 2. 2014 17:11

Pokud bude podle receptu vařit začínající kuchařka a do vývaru dá vařit kroupy a na kostičky brambory, tak než se kroupy uvaří, brymbory budou na kašičku:)))

Irena

23. 10. 2013 09:59

Dnes jí zrovna vařím. Dávám zeleninu a uzené po uvaření nakrájím do polévky také. mňam. :-p

svetlozara

24. 2. 2013 13:02

toprecepty.czrebeka:
a ještě k zelenině dávám ke konci česnek a majoránku, také mňamka, ale nevnucuji :-)

Colombo65

16. 2. 2013 16:50

Vývar z uzených vepřových jazyků a jeden z nich byl poté s chutí obětován do polévky ;-);-);-)

Jangrossek

28. 7. 2012 16:00

Moje Oblibena Polivka :-)

rebeka

22. 1. 2011 15:57

uzenou polívečku máme moc rádi;-)místo brambor(bylo hodně krup)jsem přidala kořenovou zeleninu;-)byla dost dobrá:-p:yes:

sin

3. 7. 2010 11:01

ja kromne masa s kosti davam na talir nevyslehanou smetanu ke slehani .v kombinaci maso brambor ,kroupy, slehacka,:yes: je to lahoda

ivulinka

11. 7. 2009 10:58

Maso dávám do papiňáku, kroupy vařím zvlášť a úplně nejlepší je, když kousek masa nakrájím do hotové polévky, to se potom rodina může utlouct. Taky dávám bod, protože vím jak je tahle polévka dobrá.

pipre

10. 7. 2009 19:59

Tuto polévku mám moc ráda a bodík už letí :-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uzená polévka kroupy do polévky uzená kroupová polévka jak uvařit kroupy do polévky polévka z uzeného masa s kroupy polévka z uzeného masa s kroupy polévka s kroupama uzena polívka polevka z uzeneho masa s kroupami polevka z krup uzená polévka recept kroupová uzená polévka kroupova polevka s uzenym uzena polivka s kroupy recept na uzenou polévku uzená kroupová polévka recept recept uzená polévka jak uvarit uzenou polevku kroupová polévka s uzeným masem polévka s kroupami

Suroviny: maso uzené, kroupy, brambory, petrželka zelená

TopRecepty.cz

Uzená polévka s kroupami

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZER