Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taky si při názvu karamelová šlehačka představíte ten veliký a krásně vypečený větrník z cukrárny, naplněný nadýchanou karamelovou šlehačkou? Přesně takovou sladkou šlehačku s karamelovou příchutí si zvládnete snadno připravit podle našeho videonávodu. Nejspíš se budete olizovat až za ušima.

Nic se nevyrovná doma připravené, sladké a krásně vyšlehané karamelové šlehačce. Připravte si ji společně s námi a uvidíte, že nikdo neodolá. Můžete ji použít do různých dezertů, nebo třeba jen tak na dozdobení vašeho oblíbeného pudinku nebo poháru. Příprava je opravdu velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník

Výroba karamelové šlehačky

Na přípravu budete potřebovat cukr a smetanu ke šlehání. Její příprava není složitá, ale je nutné první kroky provést už den předem:

  1. Do kastrolku dejte 1 rovnou lžíci cukru a nechte zkaramelizovat.
  2. Pokud máte sklokeramickou desku, není potřeba míchat. 
  3. Po zkaramelizování stáhněte kastrolek z plotny.
  4. Zalijte 100 ml smetany ke šlehání.
  5. Vraťte na plotnu a za stálého míchání rozvařte.
  6. Převařenou smetanu vložte do chladu, nejlépe do druhého dne.
  7. Druhý den jen stačí vyšlehat.

Karamelová šlehačka se hodí do mnoha dezertů. Máme pro vás několik inspirací, jak skvěle ji můžete zužitkovat. 

Do komentáře pod článkem se s námi můžete podělit o tip, jaký dezert s karamelovou šlehačkou máte nejraději. Za vaši zpětnou vazbu budeme rádi. 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky