Jak vyrobit domácí karamelovou šlehačku? Podle videonávodu to zvládnete raz dva
Taky si při názvu karamelová šlehačka představíte ten veliký a krásně vypečený větrník z cukrárny, naplněný nadýchanou karamelovou šlehačkou? Přesně takovou sladkou šlehačku s karamelovou příchutí si zvládnete snadno připravit podle našeho videonávodu. Nejspíš se budete olizovat až za ušima.
Nic se nevyrovná doma připravené, sladké a krásně vyšlehané karamelové šlehačce. Připravte si ji společně s námi a uvidíte, že nikdo neodolá. Můžete ji použít do různých dezertů, nebo třeba jen tak na dozdobení vašeho oblíbeného pudinku nebo poháru. Příprava je opravdu velmi snadná a zvládne ji i úplný začátečník.
Mohlo by vás zajímat
Výroba karamelové šlehačky
Na přípravu budete potřebovat cukr a smetanu ke šlehání. Její příprava není složitá, ale je nutné první kroky provést už den předem:
- Do kastrolku dejte 1 rovnou lžíci cukru a nechte zkaramelizovat.
- Pokud máte sklokeramickou desku, není potřeba míchat.
- Po zkaramelizování stáhněte kastrolek z plotny.
- Zalijte 100 ml smetany ke šlehání.
- Vraťte na plotnu a za stálého míchání rozvařte.
- Převařenou smetanu vložte do chladu, nejlépe do druhého dne.
- Druhý den jen stačí vyšlehat.
Karamelová šlehačka se hodí do mnoha dezertů. Máme pro vás několik inspirací, jak skvěle ji můžete zužitkovat.
Do komentáře pod článkem se s námi můžete podělit o tip, jaký dezert s karamelovou šlehačkou máte nejraději. Za vaši zpětnou vazbu budeme rádi.
Komentáře