Jak zpracovat bílý rybíz a na co se nejvíce hodí. Využijeme jeho želírovací schopnosti a nenápadnou barvu
Červený, černý i bílý rybíz mají každý zcela jinou chuť, která se liší i v závislosti na jednotlivých odrůdách. Využití je podobné, všechny obsahují hodně pektinu a proto se výborně hodí na marmeládu nebo džem - a to buď uvařenou jen z rybízu nebo z kombinací s dalšími druhy ovoce.
Rybíz mícháme s ovocem, které naopak želíruje méně. Díky tomu nemusíme používat želírovací přípravky - rybíz je nahradí. Červený rybíz do marmelády zpracujeme s podobně barevným ovocem např. s jahodami, malinami nebo třešněmi. Černý rybíz má velmi výraznou chuť, obvykle ho s dalším ovocem nemícháme, nanejvýš ho "nastavíme" červeným rybízem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak využít bílý rybíz
Bílý rybíz lze zpracovat stejným způsobem jako červený rybíz. Dá se používat do koláčů a bublanin, nicméně jeho barva je méně výrazná. Můžeme ho snadno mrazit nebo zavařovat, jenže při pečení sladkých moučníků dáme obvykle přednost krásně barevnému rybízu červenému.
Skvělý hlavně do marmelády nebo džemu
Nenápadnou barvu bílého rybízu a zároveň jeho výrazné želírovací schopnosti oceníme především při vaření marmelády. Přidáváme ho hlavně k ovoci, které mu je barevně podobné a přitom má naopak nižší želírovací schopnosti. Výborný je proto k meruňkám nebo broskvím, které zároveň okyselí.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 10 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 21 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 22 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Přečtěte si Zobrazit více
Jak poznat správně uvařenou marmeládu. Jednoduché želírovací zkoušky znaly už naše babičky. Stačí se podle nich řídit
Deset nejčastějších otázek a odpovědí na téma bublanina. Jak upéct tu nejlepší bublaninu s ovocem
Jídlo ve vlacích Českých drah může být zážitkem, říká šéfkuchař Tomáš Popp. Vždyť ho připravuje kuchařská reprezentace
Komentáře