Bramboračka
Tuto bramboračku připravíme z vývaru z vepřových kostí, do kterého přidáme spoustu zeleniny a necháme povařit. Dále přidáme brambory. Polévku ochutíme česnekem, majoránkou a zahustíme záklechtkou. Díky masu obranému z kostí je polévka sytá.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 916 kJ / 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,37 g |
Tuky | 2,12 g |
Vláknina | 26,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 384 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 79,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce dáme 2,5 l vody, přidáme dvě kosti, trochu osolíme a dáme velmi pomalu vařit na cca 60 minut.
Krok 2: Veškerou zeleninu nakrájíme na kolečka nebo kousky a přidáme ke kostem. Opět povaříme, po 15 minutách (možno i déle) uvařené kosti vyjmeme a necháme vychladnout a poté je obereme.
Krok 3: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme je do polévky. Opět necháme cca 10 minut povařit.
Krok 4: Mezitím připravíme záklechtku, v troše vody rozmícháme trochu hladké mouky. Za varu a opětovného míchání polévku zahustíme a ještě alespoň 15 minut povaříme.
Krok 5: Pak do polévky přidáme obrané maso. Dochutíme solí, pepřem, popřípadě ještě trochou majoránky.
Zveřejněno 2. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJl
Moje poznámka
Bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJl
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 12 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 16 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 19 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 21 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 8 minutami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 9 minutami
Hrníčková bublanina
Pechova.veronika84 před 20 minutami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 11 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 13 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 13 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 13 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 13 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 14 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka,
bramboračka recept,
braboračka,
výborná bramboračka,
recept bramboracka,
polevka bramboracka,
zahuštění bramboračky,
bramboracka polevka,
recept na bramboračku,
bramborová polévka,
recepty bramboračka,
recept na jížku,
braboračka recept,
domácí bramboračka,
výborná bramborová polévka,
vareni bramboracka,
zahuštění bramboračka,
recepty polevka bramboracka,
braboračka polévka,
recept bramracka
Suroviny:
kosti vepřové,
mrkev,
voda,
celer,
petržel,
květák,
brambory,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (6)