Bramboračka
Tuto bramboračku připravíme z vývaru z vepřových kostí, do kterého přidáme spoustu zeleniny a necháme povařit. Dále přidáme brambory. Polévku ochutíme česnekem, majoránkou a zahustíme záklechtkou. Díky masu obranému z kostí je polévka sytá.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 916 kJ / 458 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,37 g |
Tuky | 2,12 g |
Vláknina | 26,86 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 384 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 79,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si 2,5 l vody, přidáme dvě kosti, trochu osolíme a dáme velmi pomalu vařit na cca 60 minut.
Krok 2: Pak přidáme veškerou připravenou zeleninu nakrájenou na kolečka nebo kousky. Opět povaříme, po 15 minutách (možno i déle) uvařené kosti vyjmeme a necháme vychladnout.
Krok 3: Do polévky přidáme oloupané a nakrájené brambory, najemno nastrouhaný česnek a majoránku. Opět necháme cca 10 minut povařit.
Krok 4: Mezitím připravíme záklechtku, v troše vody rozmícháme trochu hladké mouky. Za varu a opětovného míchání polévku zahustíme a ještě alespoň 15 minut povaříme.
Krok 5: Pak do polévky přidáme obrané maso z vychladlých kostí. Nakonec dochutíme solí, pepřem, popřípadě ještě trochou majoránky.
Zveřejněno 2. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJl
Moje poznámka
Bramboračka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJl
Nejnovější recepty
Banánové suflé
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák s cottagem
Přidáno před 7 hodinami
Hovězí kostky na česneku se špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečená krkovice na bramborách
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové karé v zelí s bramboráčky
Přidáno před 11 hodinami
Jehněčí hřebínek na rozmarýnu
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
IKEA otevřela první restauraci mimo obchodní dům: Lidé se hrnou na švédské kuličky i vegetariánské hotdogy
Klement Gottwald měl rád bramborové placky s mlékem a svíčkovou v těstíčku. Víc než jídlo ale k životu potřeboval alkohol
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina ořechová bábovka
lenisek25 před 28 minutami
Sypaný jablkový koláč
Ivouska90 před 46 minutami
Klasická bramboračka
Zezik před 56 minutami
Lívance z podmáslí
Jan Nemec před 1 hodinou
Pikantní grilovaná žebra
Pepajz před 2 hodinami
Závin z listového těsta, plněný světlým jelítkovým prejtem
ludik před 3 hodinami
Salát z bílé ředkve s mrkví
tara23 před 3 hodinami
Piškotový řez s ovocem
romanakross před 3 hodinami
Domácí vafle
Gita1 před 3 hodinami
Expres kuře na paprice
Spepik před 3 hodinami
Tématické fráze:
bramboračka,
bramboračka recept,
braboračka,
výborná bramboračka,
recept bramboracka,
polevka bramboracka,
zahuštění bramboračky,
bramboracka polevka,
recept na bramboračku,
bramborová polévka,
recepty bramboračka,
recept na jížku,
braboračka recept,
domácí bramboračka,
výborná bramborová polévka,
vareni bramboracka,
zahuštění bramboračka,
recepty polevka bramboracka,
braboračka polévka,
recept bramracka
Suroviny:
kosti vepřové,
mrkev,
celer,
petržel,
květák,
brambory,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (2)