Bramboračka

Suroviny

2 ks vepřových kosti
2 velké mrkve
půlku celeru
1 petržel
3 růžičky květáku
5 větších brambor
2 stroužky česneku
majoránka
sůl
pepř
na zahuštění hladká mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 2,5 l vody, přidáme dvě kosti, trochu osolíme a dáme vařit na 15 minut. Pak přidáme veškerou připravenou zeleninu nakrájenou na kolečka (kousky). Opět povaříme, po 15 minutách (možno i déle) uvařené kosti vyndáme a necháme vychladnout.

  2. Do polévky přidáme nakrájené brambory, na jemno nastrouhaný česnek a majoránku. Opět necháme 15 minut povařit.

  3. Mezitím si uděláme záklechtku, já dávám vodu + hladkou mouku. Za varu a opětovného míchání polévku zahustíme.

  4. Pak do polévky přidáme maso z vychladlých kostí. Polévka pak dá výbornou chuť. Nakonec dochutíme solí, pepřem, popřípadě ještě trochou majoránky.

Komentáře k receptu Bramboračka

Tématické fráze: bramboračka bramboračka recept braboračka výborná bramboračka recept bramboracka polevka bramboracka zahuštění bramboračky bramboracka polevka recept na bramboračku bramborová polévka recepty bramboračka recept na jížku braboračka recept domácí bramboračka výborná bramborová polévka vareni bramboracka zahuštění bramboračka recepty polevka bramboracka braboračka polévka recept bramracka