16 pokrmů a moučníků z mrkve: Některé třeba ani neznáme, ale za vyzkoušení stojí
Mrkev patří do čeledi miříkovitých, kam se řadí i celer, petržel, pastiňák, fenykl a kopr. Mrkev má oranžovou barvu, dlouhý, na jenom konci zašpičatělý tvar a jemnou zelenou nať, která se také používá v kuchyni.
Mrkev je nejen chutnou, ale i velice zdravou zeleninou, proslulou vysokým obsahem beta-karotenů, vlákniny a vitamínů. Patří do jídelníčku nejmenších dětí, ale i dospělých a seniorů. Mrkev je součástí kořenové zeleniny, bez které se neobejde většina polévek a tradiční omáčky, jako například svíčková.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Mrkvové kari
- Mrkvová kolečka
- Mleté kuličky dušené v mrkvi
- Mrkvové dortíčky
- Mrkvová polévka s řapíkatým celerem - pro nejmenší
- Zadělávaná mrkev
- Mrkvový salát
- Mrkvový dort s kokosovým krémem
- Svíčková omáčka na smetaně
- Pečená česneková mrkev
- Mrkvová marmeláda
- Bábovičky z mrkve a brokolice
- Pomazánka z pečené mrkve
- Vepřové v mrkvi na kyselo
- Bleskové jablkové koblížky s mrkví
- Mrkvové bramboráky
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře