Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené koblížky jsou velmi populárním dezertem, který si zamiluje snad každý. Těsto je hotové za pár minut a díky tvarohu jsou koblížky ještě vláčnější, než klasické koblihy. Obalené v moučkovém cukru chutnají báječně.

Tvarohové či jogurtové koblížky můžeme připravit jednoduše z několika ingrediencí a navíc bez čekání a kynutí těsta. Z připraveného těsta tvarujeme lžící kuličky, které vložíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova.

Z čeho připravit koblížky

Velmi rychlé a nadýchané koblížky připravujeme z těchto surovin:

  • Z hladké nebo také z polohrubé mouky, můžeme použít i kombinaci obou.
  • Dále budeme potřebovat bílý jogurt nebo tvaroh - nejlépe volíme polotučný z krabičky.
  • Přidáme i rum, díky kterému by koblihy neměly nasát příliš mnoho tuku
  • Potřebujeme také ostatní ingredience jako jsou vejce, kypřicí prášek do pečiva a špetka soli.
  • Na smažení bude potřeba rostlinný olej, nejčastěji řepkový, nebo také sádlo s olejem, jako to dělávaly dříve naše babičky.
  • Na závěr usmažené koblížky obalíme v moučkovém cukru.
Pojďte si báječně nadýchané tvarohové koblížky připravit podle názorného videoreceptu, který vám poradí, jak postupovat krok za krokem. Koblížky můžete pouze obalit v cukru nebo je naplnit marmeládou či nutellou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky