Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort Sacher je minimálně po Evropě dobře známý. Tuto originální rakouskou dobrotu s meruňkovou marmeládou můžete připravit i ve formě nepečených kuliček, které jsou snadné, rychlé a také silně návykové.

Dort Sacher je jedinečný a poznáte ho na první pohled. Tmavý čokoládový korpus doplňuje vrstva marmelády, která těsto zvlhčuje a vytváří skvělou kombinaci chutí. Někdy je tento dort trochu sušší, ale v případě nepečených kuliček s chutí dortu Sacher to neplatí. Ty jsou vláčné a jemné, takže u ochutnání jedné určitě nezůstanete.

Jak na Sacher kuličky

K přípravě nepečených Sacher kuliček potřebujete jen několik surovin: sušenky – kakaové věnečky, máslo, kakao, cukr, rum, meruňkovou marmeládu a na obalení hořkou čokoládu a kokosový olej. Potřebná množství surovin na nepečené Sacher kuličky najdete u konkrétního receptu.

  1. Máslové kakaové věnečky namixujte na co nejjemnější prášek a sušenkovou drť dejte do misky.
  2. K sušenkám přisypte kakao, moučkový cukr, meruňkovou marmeládu a rozpuštěné máslo.
  3. Směs dobře promíchejte a během míchání a hnětení přidejte rum na ovonění.
  4. Hotové těsto by mělo být měkké. Pokud je příliš hutné, přilijte trochu mléka.
  5. Z těsta rukama tvořte kuličky a dejte je na pár minut do mrazáku, aby ztuhly.
  6. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu a přidejte do ní kokosový olej.
  7. Každou kuličku položte na vidličku, smočte ji v rozpuštěné čokoládě a následně vložte do papírového košíčku.
  8. Kuličky můžete ozdobit jedlými nebo sušenými květy, lyofilizovaným ovocem, anebo je nechat jen tak.

Nepečených kuliček existuje velké množství druhů. Stačí si vybrat podle toho, které se vám líbí nebo na které máte právě chuť.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočkavůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér

Kapr a další tradiční pokrmy

Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.

Mohlo by vás zajímat:

Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba

Komentáře