Nepečené Lotus kuličky si zamilujete. Naučte se je podle videonávodu
Nepečené cukroví je oblíbené, protože je rychle hotové a není šance, že byste ho připálili, nebo naopak nedopekli. K jeho výrobě je potřeba minimum surovin a výroba je snadná. Jedinou nevýhodou může být kratší trvanlivost, ale to vás obvykle nemusí trápit.
Sušenky Lotus zná každý, kdo pije kávu. Byly dokonce doby, kdy se „Lotusky“ nedaly koupit a získat jste je mohli, pouze když jste je dostali k šálku kávy v kavárně nebo restauraci. Buďme rádi, že už se dají běžně sehnat, lze z nich totiž vytvořit mnoho neskutečně dobrých dezertů.
Jedním z nich jsou nepečené kuličky Lotus, které se hodí především na vánoční stůl. V kombinaci s karamelovým Salkem vytvoří tak skvělé cukroví, že se o něj budete doma hádat.
Jak na kuličky Lotus
Jak se dočtete v receptu, na nepečené Lotus kuličky jsou potřeba pouze 4 suroviny. Jsou to samozřejmě sušenky Lotus, dále libovolné máslové sušenky, máslo a karamelové Salko. Můžete použít i kapku rumu či nastrouhané ořechy, ale bohatě stačí zmíněné čtyři ingredience.
- Lotus sušenky rozmixujte a část rozdrcených sušenek dejte stranou, budete je potřebovat na obalování kuliček.
- K sušenkám přimíchejte změklé máslo a zkaramelizované Salko.
- Jako poslední přidejte rozmixované máslové sušenky, které těsto zahustí.
- Z hotové hmoty tvarujte kuličky a celé je obalte v sušenkové drti.
- Obalené sušenky dejte do papírových košíčků a pak do lednice, kde se všechny chutě krásně propojí.
Lotusové kuličky chutnají nejlíp vychlazené, a tak je doporučujeme na noc (pokud nějaké zbydou) schovat do lednice. Ani přes den by neměly být dlouho v teple, ale hádáme, že je dřív sníte, než se stihnou zkazit.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vánočka a vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda | Vaječný likér
Kapr a další tradiční pokrmy
Kromě sladkého je pro Vánoce typická řada dalších tradičních receptů. Samozřejmě nesmí chybět kapr s bramborovým salátem a rybí polévka.
Mohlo by vás zajímat:
Řízek z kapra | Bramborový salát | Rybí polévka | Houbový kuba
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře