Těstoviny s kuřecím masem: Na krémové verzi se smetanou si zaručeně pochutnáte
Hledáte rychlý oběd, který zasytí? Zkuste krémové těstoviny s kousky kuřecího masa a zeleniny. Jsou parádně dochucené čedarem a extra dávkou smetany. Těstoviny i kuřecí maso představují oblíbenou a skvělou kombinaci výtečných chutí.
Nesporná výhoda těstovin je v tom, že jsou co do přípravy rychlé a můžete je připravit na několik možných způsobů. Je libo zapečené, s omáčkou, pestem, nebo raději nasladko či zapečené? Rázem tak máte večeři nebo oběd z jedné původní suroviny, který je plný dalších a nových chutí.
Mohlo by vás zajímat
Krémové těstoviny s kuřecím masem
Těstoviny podle úvodního videoreceptu jsou pořádně krémové díky smetaně a nechybí v nich ani šťavnaté kuřecí maso a zelenina.
Na 4 porce pokrmu budete potřebovat 300 g libovolných těstovin, 2 kuřecí prsa, 2 jarní cibulky, červenou papriku, kousek cukety, 200 ml smetany ke šlehání, lžíci hrubozrnné hořčice, 3 lžíce strouhaného čedaru (zvolit můžete i parmezán nebo goudu), trochu sójové omáčky, dále sůl, mletý pepř, špetku chilli a petrželku nebo libeček na dozdobení. Nezapomeňte na olej a máslo, na kterém budete maso se zeleninou smažit.
- Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu.
- Tip: Přidejte do vody, ve které se vaří těstoviny, lžíci oleje. Těstoviny se pak k sobě nebudou lepit.
- Hotové těstoviny slijte. Trochu vody z těstovin si odložte zvlášť na případně zředění omáčky.
- Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, dochuťte solí a pepřem a pokapejte trochou sójové omáčky. Na rozpáleném oleji s máslem nudličky zprudka osmahněte.
- Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Papriku s cuketou nakrájejte na kostičky.
- Hotové maso odložte do uzavřené nádoby, ať vám vydrží teplé.
- Do stejné, nevymyté pánve od masa vložte cibulku a po chvíli papriku s cuketou, společně pár minut restujte.
- Do pánve přilijte smetanu včetně 2 lžic zakysané smetany. Dochuťte hořčicí a chvíli vařte.
- Dosypte do omáčky sýr, těstoviny a maso, poté pořádně promíchejte. Vše společně jen prohřejte a dochuťte pepřem a chilli. Pokud je omáčka moc hustá, přilijte trochu vody z vaření těstovin.
Těstoviny můžete dozdobit čerstvou bazalkou nebo libečkem a posypat extra porcí sýru. Omáčky a zálivky na těstoviny můžete dle fantazie upravovat podle toho, co zrovna najdete v lednici.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře