Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hledáte rychlý oběd, který zasytí? Zkuste krémové těstoviny s kousky kuřecího masa a zeleniny. Jsou parádně dochucené čedarem a extra dávkou smetany. Těstoviny i kuřecí maso představují oblíbenou a skvělou kombinaci výtečných chutí.

Nesporná výhoda těstovin je v tom, že jsou co do přípravy rychlé a můžete je připravit na několik možných způsobů. Je libo zapečené, s omáčkou, pestem, nebo raději nasladko či zapečené? Rázem tak máte večeři nebo oběd z jedné původní suroviny, který je plný dalších a nových chutí

Krémové těstoviny s kuřecím masem

Těstoviny podle úvodního videoreceptu jsou pořádně krémové díky smetaně a nechybí v nich ani šťavnaté kuřecí maso a zelenina. 

Na 4 porce pokrmu budete potřebovat 300 g libovolných těstovin, 2 kuřecí prsa, 2 jarní cibulky, červenou papriku, kousek cukety, 200 ml smetany ke šlehání, lžíci hrubozrnné hořčice, 3 lžíce strouhaného čedaru (zvolit můžete i parmezán nebo goudu), trochu sójové omáčky, dále sůl, mletý pepř, špetku chilli a petrželku nebo libeček na dozdobení. Nezapomeňte na olej a máslo, na kterém budete maso se zeleninou smažit. 

  1. Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu.  
  2. Tip: Přidejte do vody, ve které se vaří těstoviny, lžíci oleje. Těstoviny se pak k sobě nebudou lepit.
  3. Hotové těstoviny slijte. Trochu vody z těstovin si odložte zvlášť na případně zředění omáčky.
  4. Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, dochuťte solí a pepřem a pokapejte trochou sójové omáčky. Na rozpáleném oleji s máslem nudličky zprudka osmahněte.
  5. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Papriku s cuketou nakrájejte na kostičky.
  6. Hotové maso odložte do uzavřené nádoby, ať vám vydrží teplé. 
  7. Do stejné, nevymyté pánve od masa vložte cibulku a po chvíli papriku s cuketou, společně pár minut restujte
  8. Do pánve přilijte smetanu včetně 2 lžic zakysané smetany. Dochuťte hořčicí a chvíli vařte. 
  9. Dosypte do omáčky sýr, těstoviny a maso, poté pořádně promíchejte. Vše společně jen prohřejte a dochuťte pepřem a chilli. Pokud je omáčka moc hustá, přilijte trochu vody z vaření těstovin. 

Těstoviny můžete dozdobit čerstvou bazalkou nebo libečkem a posypat extra porcí sýru. Omáčky a zálivky na těstoviny můžete dle fantazie upravovat podle toho, co zrovna najdete v lednici.

Přejeme dobrou chuť. 

 

 

Komentáře

Další tipy a triky