Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jako k létu patří třešně, tak k třešním patří moučníky. Báječné sladké ovoce chutná skvěle čerstvé a všichni také víme, že takové má nejvíce vitamínů. Jenže dokud je tu čas třešní, alespoň některé pečené dobroty chceme vyzkoušet. K tomu skvěle poslouží následující výběr.

Rychlé buchty, na které jednoduše zamícháme několik surovin včetně kypřicího prášku, nebo báječné kynuté táče, to vše milujeme, zvlášť když horní vrstvu tvoří úžasná máslová drobenka. Kdo chce, může třešně vypeckovat, ale strávníci si poradí i s peckami, hlavně když bude co mlsat. Tak co říkáte, upečete si něco dobrého s námi?

1/15

    2 z 15

    Rychlá piškotová bublanina

    Rychlá piškotová bublanina Video

    Na přípravu tohoto těsta se vám bude hodit elektrický pomocník, se sněhem si poradí během chvilky, do něj pak zašlehejte cukr, žloutky a po částech přidejte mouku. Správnou propečenost poznáte jednoduchým vpíchnutím špejle, která musí zůstat po vytažení suchá.

    4 z 15

    Letní bublanina

    Letní bublanina

    Nejspíš už si představujete voňavou a příjemně vláčnou bublaninu plnou ovoce, přesně taková je tato letní bublanina, do které můžete dát třešně nebo cokoliv jiného, co se vám k této dobrotě svou chutí hodí. Po třešních vyzkoušejte i rybíz, borůvky, meruňky nebo švestky. 

    5 z 15

    Pudingová bublanina z 1 vejce

    Pudingová bublanina z 1 vejce

    Pudinková bublanina má svou specifickou chuť. Rozhodně není suchá, právě naopak. V základním předpisu je mléko, ale můžete ho nahradit kefírem a rozhodně neuděláte chybu. Kyselejší ovoce vytváří s tímto moučníkem výtečný chuťový kontrast, ale také třešňová verze bude velkou dobrotou.

    6 z 15

    Tmavý třešňový koláč

    Tmavý třešňový koláč

    Pokud máte chuť na něco výjimečného, neváhejte u tohoto luxusního koláče, který potěší každý mlsný jazýček. Kakaové vrstvy se s třešněmi zajímavě chuťově doplňují, zvlášť když přidáte ještě tvaroh a pudink. Návštěva nebo rodina, každý si určitě přijde na své.

    7 z 15

    Třešňovo-kokosová bublanina

    Třešňovo-kokosová bublanina

    Vajíčka ušlehejte s cukrem a za stálého šlehání přidávejte střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Těsto upravte na plech a rozložte na ně vypeckované třešně, které obalíte v kokosové moučce. Stejným způsobem můžete přidat moučníku kokosovou chuť i při použití jiného ovoce.

    9 z 15

    Třešňový koláč s pudinkem

    Třešňový koláč s pudinkem

    Třešňový koláč podle tohoto receptu je už na pohled velmi efektní a krásný. Spirála v sobě skrývá třešňovou chuť a také vanilkovou jemnost. Koláč strávníky zaujme už na první pohled a všichni budou chtít ochutnat. Dobrota je trochu pracnější a do její přípravy se nejspíš pustí především zkušenější hospodyňky.

    11 z 15

    Dvoubarevná peřinka s tvarohem

    Dvoubarevná peřinka s tvarohem

    Heboučká dvoubarevná peřinka potěší všechny milovníky tvarohu. Dvoubarevné těsto, vrstva tvarohu a spousta čerstvého ovoce, to vše zasypané lahodnou drobenkou, asi tušíte, jaký bude výsledek. Na moučníku si pochutnáte, ať už si vyberete jakékoliv ovoce.

    13 z 15

    Makový koláč s třešněmi

    Makový koláč s třešněmi

    Do těsta můžete přidat dokonce mletý mák a pokud si na něj potrpíte, určitě vám i tento třešňový koláč přijde k chuti. Suroviny jednoduše a dobře prošlehejte a nalijte na vymazaný plech. Na těsto rozložte krásně zralé třešně a po upečení koláč pocukrujte

    14 z 15

    Bublanina pro začátečníky

    Bublanina pro začátečníky

    Nejprve vyšlehejte sníh z bílků, přidejte odvážený cukr, žloutky a mouku. Postup je v tomto receptu velmi pečlivě popsaný, aby si s ním poradili i nezkušení začátečníci. Dozvíte se, jak nastavit teplotu a jak ji upravit během samotného pečení. Po vychladnutí koláč nakrájejte a posypte moučkovým cukrem. Bublanina je nejchutnější hned po upečení.

    15 z 15

    Třešňová bábovka

    Třešňová bábovka

    Bábovky jsou považovány za sváteční moučníky a pro začínající hospodyňky je jejich správné vyklopení prubířským kamenem. Bábovka je nadýchaná a jemná, doplněná šťavnatými třešněmi, které jí dávají nejen chuť, ale také atraktivní vzhled. Dobrotu můžete upéct jako moučník po dobrém obědě nebo k pohoštění pro milou návštěvu.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli