16 jídel, ve kterých jsou vejce na prvním místě: Inspirujte se těmi nejlepšími
Vejce v běžné kuchyni znamená produkt slepic (méně už křepelek, kachen a pštrosů) a patří mezi základní potraviny každé domácnosti. Samotné vajíčko se skládá ze žloutku, bílku a ochranného obalu, kterým je skořápka.
Bez vajec se obejde jen málo pokrmů. Syrová vejce se v nich téměř nevyskytují, ale vařená, smažená, pošírovaná nebo přidaná do těst a posléze tepelně upravená, jsou nezbytným doplňkem jídelníčku většiny lidí. Vejce dokonce najdeme i v nápojích.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Krémové vejce s ředkvičkami
- Koprovka s bramborem a vejcem
- Smažená vejce s tvarohem - italská specialita
- Srbská vejce
- Vejce plněná řeřichovým krémem
- Smažené bramborové knedlíky plněné vejci s houbovou omáčkou
- Vaječná tlačenka plněná celými vejci
- Vajíčkový salát s tuňákem
- Obložená a oblíbená "ruská vejce"
- Snídaňová vařená vejce
- Vejce v sýrové misce s kaviárem
- Vejce na másle se sýrem
- Tři vejce do skla
- Vajíčková pomazánka s koprem
- Omeleta s houbami
- Nakládaná křepelčí vajíčka
1/16
1/16
Komentáře