Vajíčkový salát výborně chutná s rohlíkem. Je pikantní, osvěžující a krásně zasytí
Vajíčkový salát před podáváním dobře vychladíme a servírujeme s bílým pečivem. Tato svěží dobrota nás příjemně zasytí a pokud máme po Velikonocích uvařená vajíčka, je vajíčkový salát skvělou možností, jak všechna spotřebovat.
Vajíčkový salát se hodí na večeři i oběd, někdo si ho rád dá k svačině. Příprava je poměrně rychlá a snadná. Na salátu se nedá nic moc zkazit, přitom se jedná o náramnou dobrotu. Základem jsou uvařená vajíčka, nejlépe včas předem, aby stihla řádně zchladnout. Pokud však spěcháte, není nic jednoduššího než vajíčka vychladit ve studené vodě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat vajíčkový salát
Postup přípravy vajíčkového salátu je naprosto snadný a poradí si s ním každý začátečník.
- Na základní dávku si připravte 4 natvrdo vařená vajíčka, 100 g předem uvařených brambor, 80 g sterilovaných okurek, 30 g cibule, 130 g majonézy (tatarské omáčky), sůl, mletý bílý pepř, 1 lžičku hořčice, trošku worchesteru, citrónovou šťávu (nebo trochu octa), 1 špetku cukru.
- Vajíčka po vychlazení společně s bramborami protlačte krájecím kolečkem, aby vznikly malé hranolky.
- Okurky a cibuli nakrájejte nadrobno.
- Všechny suroviny smíchejte v míse, přidejte trochu majonézy a hořčice i worchester, a vše dobře promíchejte. Poté dejte salát alespoň na půl hodiny odležet do ledničky, aby se chutě všech surovin vzájemně spojily.
- Vychlazený salát podávejte s bílým pečivem.
Postupem vás provede následující videorecept:
Mohlo by vás také zajímat, jak připravit vajíčkový salát podle ČSN.
Komentáře