Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vajíčkový salát před podáváním dobře vychladíme a servírujeme s bílým pečivem. Tato svěží dobrota nás příjemně zasytí a pokud máme po Velikonocích uvařená vajíčka, je vajíčkový salát skvělou možností, jak všechna spotřebovat.

Vajíčkový salát se hodí na večeři i oběd, někdo si ho rád dá k svačině. Příprava je poměrně rychlá a snadná. Na salátu se nedá nic moc zkazit, přitom se jedná o náramnou dobrotu. Základem jsou uvařená vajíčka, nejlépe včas předem, aby stihla řádně zchladnout. Pokud však spěcháte, není nic jednoduššího než vajíčka vychladit ve studené vodě.

Jak udělat vajíčkový salát

Postup přípravy vajíčkového salátu je naprosto snadný a poradí si s ním každý začátečník.

  1. Na základní dávku si připravte 4 natvrdo vařená vajíčka, 100 g předem uvařených brambor, 80 g sterilovaných okurek, 30 g cibule, 130 g majonézy (tatarské omáčky), sůl, mletý bílý pepř, 1 lžičku hořčice, trošku worchesteru, citrónovou šťávu (nebo trochu octa), 1 špetku cukru. 
  2. Vajíčka po vychlazení společně s bramborami protlačte krájecím kolečkem, aby vznikly malé hranolky. 
  3. Okurky a cibuli nakrájejte nadrobno.
  4. Všechny suroviny smíchejte v míse, přidejte trochu majonézy a hořčice i worchester, a vše dobře promíchejte. Poté dejte salát alespoň na půl hodiny odležet do ledničky, aby se chutě všech surovin vzájemně spojily.
  5. Vychlazený salát podávejte s bílým pečivem.
Postupem vás provede následující videorecept:

Mohlo by vás také zajímat, jak připravit vajíčkový salát podle ČSN.

Komentáře

Další tipy a triky