MasterChef Česko: Připravte si zapečenou bagetu! Máme pro vás 10 tipů, čím ji naplnit!
19. 10. 2021 Vaření
Nevíte, co pořád vařit? Nebo naopak víte, že v době oběda nebudete doma a potřebujete si něco připravit s sebou? Řešením je v obou případech plněná bageta. Zkuste se inspirovat třeba tím, jaké náplně do baget vymysleli soutěžící oblíbené kulinární soutěže.
Bageta k obědu
Možná to zní „na první dobrou“ trochu zvláštně, ale ve skutečnosti není na bagetě k obědu nic špatného. Když zvolíte kvalitní francouzskou bagetu, případně si bagetu upečete podle našeho receptu, naplníte ji kvalitními ingrediencemi, které k sobě dohromady chuťově ladí, a navrch to ještě všechno spolu zapečete, máte plnohodnotné jídlo, které uspokojí i náročné strávníky. A ještě se dá taková bageta vzít s sebou třeba na cestu. Právě takový úkol dostali soutěžící v dnešním díle pořadu MasterChef Česko. Inspirujte se jejich nápady, ale zároveň respektujte své chutě!
Mohlo by vás zajímat
Jak dobře naplnit bagetu
Předpokládejme, že už máte doma kvalitní dobrou bagetu. Co do ní? Volte takové náplně, které vám chutnají, ale které se zároveň chuťově nepřebíjejí. Alespoň jedna složka náplně by také měla zajistit šťavnatost, nechcete přece ukusovat „suchou cestu“. Šťavnaté složce neboli „omáčce“ v bagetě, nebo i v jiném jídle, se říká condimenti. Mezi condimenti patří například majonéza, všechny druhy hořčice, guacamole, tatarská omáčka, bešamel, sojová omáčka, ale i kapary, nakládaný pepř, tzatziki, pesta všech druhů, případně olivový, avokádový, lanýžový nebo dýňový olej. Takže, jak vidíte, možností je spousta. Níže vám nabízíme 10 tipů na poskládání ingrediencí, které k sobě chuťově ladí. Inspirujte se:
10 tipů, čím naplnit bagetu:
1. Bageta + majonéza + roastbeef + nakládaná červená cibulka + nakládané okurky + sýr comte
2. Bageta + hořčičný dresing + pečená vepřová krkovice + modrý sýr + oříšky v medu + pečené hrušky
3. Bageta + majonéza + pečená vepřová panenka + salát z rukoly a polníčku se zálivkou vinaigrette + kozí sýr nebo ricotta
4. Bageta + bešamel + pečené kuřecí stehno + baby špenát + parmazán
5. Bageta + dijonská hořčice + pečené telecí maso + nakládané houby + sýr comte
6. Bageta + bazalkové pesto + pečená červená řepa + kozí sýr + polníček
7. Bageta + majonéza + sriracha + trhané vepřové maso +čerstvý koriandr + mrkev
8. Bageta + pečené kachní maso +sterilované červené zelí +dušené jablko +vlašské ořechy v medu
9. Bageta + estragonová majonéza + dušená hovězí líčka + bramborové chipsy + plátky mrkve
10. Bageta + majonéza + restované žampiony portobello + pečený pastinák + karamelizovaná cibule
TIP
TIP
TIP
TIP
Témata
Recepty k tomuto článku
Přečtěte si
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak zpracovat a skladovat ostružiny. Vyzkoušejte to podle našich tipů
Ostružiník kvete později, proto nebývá poškozený přízemními mrazíky. Plodí na dvouletém prutu v srpnu a září. Pro léčebné účinky se sbírají mladé… Číst více
Ostružiny se vyznačují krásnou barvou a příjemnou chutí. Zpracujeme je do lahodných moučníků a nepečených dezertů
Na zahradách se pěstují různé odrůdy, jejichž plody se liší velikostí a chutí. Populární jsou mimořádně úrodné beztrnné odrůdy. Důležité je keře… Číst více
Den čerstvých rajčat
Věděli jste, že rajčata patří mezi ovoce? Jsou nejčastěji pěstovaným ovocem na světě, a to právě díky svým lahodným plodům. Chutí jsou velmi šťavnaté… Číst více
Desatero rad na téma ostružiny: Černé ovoce z lesa a ze zahrad dozrává už na konci prázdnin
Ostružiny jsou nenáročnou rostlinou, která se nám za minimální péči odmění velkými sladkými plody. Ty dozrávají na konci léta a na začátku podzimu,… Číst více
Ochutnejte halloumi: Nejslavnější kyperský sýr oživí každou „grilovačku“. Víte, jak jej nejlépe upravit?
Letní sezona a grilování je v plném proudu. Když… Číst více
7 druhů drobného ovoce pro snadné zahradní pěstování. Jaké ovocné druhy vysadit na podzim do zahrady, abychom mohli brzy sklízet
Výhodou drobného ovoce je brzká a spolehlivá plodnost. Zaměříme se na odrůdy, kterým se v našich podmínkách daří a jejichž pěstování není náročné.… Číst více
Dokonale ozdobený pokrm přímo svádí k ochutnání. Vyzkoušejte motýlky z cherry rajčátek podle našeho videa
Populární ovoce našich zahrádek, které rádi pěstujeme i na balkonech, dává první plody už cca 8 týdnů po vysazení. Vyberte menší oválné kousky a… Číst více
Grilování levou zadní: Americké hot-dogy pomůže vylepšit kyselá okurka, křupavá cibule i cukr
Grilujete o sto šest a už nevíte, co nad žhavé… Číst více
Jak pasírovat drobné ovoce? Máme pro vás několik možností, jak si poradit s rybízem, malinami a ostružinami
Tato jednoduchá činnost nám může dát pořádně zabrat, pokud s ní nemáme žádné zkušenosti. Postupovat můžeme buď zcela jednoduše, s běžným vybavením,… Číst více
Jak udělat ředkvičkové pickles? Kvašená zelenina je blahodárná pro naše tělo
Mléčné kvašení je kvasný proces bez přístupu vzduchu, při kterém bakterie vyrábí z jednoduchých sacharidů kyselinu mléčnou. Pro svůj velký obsah… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit nejoblíbenější zapékané rychlovky, česnekové bagety a chleby ve vajíčku
MasterChef Česko: Vídeňský bramborový salát podle originálního receptu vás nadchne!
Jak pěstovat mátu. Oblíbená bylinka je nepostradatelná na bylinkové zahrádce i v kuchyni
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 7 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami