Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krásně tvarované poprsí je snem každé ženy. Ať už jste se svými ňadry spokojena a chcete jen nechat vyniknout jejich přirozeným křivkám, nebo naopak toužíte po jinak tvarovaném poprsí, klíčem ke spokojenosti z dokonale klenutého dekoltu je vhodná podprsenka. Ačkoli podprsenky patří k nejpečlivěji vybíraným kouskům dámského šatníků, až 90% žen si při výběru podprsenky neví rady a nosí tak nevyhovující spodní prádlo. Jaký je tedy postup správného výběru těchto skvostných kousků intimní ženské výbavy?

Krásně tvarované poprsí je snem každé ženy. Ať už jste se svými ňadry spokojena a chcete jen nechat vyniknout jejich přirozeným křivkám, nebo naopak toužíte po jinak tvarovaném poprsí, klíčem ke spokojenosti z dokonale klenutého dekoltu je vhodná podprsenka. Ačkoli podprsenky patří k nejpečlivěji vybíraným kouskům dámského šatníků, až 90% žen si při výběru podprsenky neví rady a nosí tak nevyhovující spodní prádlo. Jaký je tedy postup správného výběru těchto skvostných kousků intimní ženské výbavy?

Základem pro výběr správné podprsenky je samozřejmě určení správné velikosti ňader. Ženy se domnívají, že svoji velikost znají – drtivá většina z nich však za svou považuje chybnou velikost a této představě zcela podřizuje výběr podprsenky. Tip: S měřením začněte u obvodu, neboť pevný a přesně padnoucí obvod je při výběru podprsenky tím nejdůležitějším. Nikoli ramínka, ani košíčky, ale právě obvod podprsenky drží většinu váhy prsou. Vyplatí se volit menší obvod podprsenky, než je obvod hrudníku, který naměříte těsně pod prsy, a to přibližně o 10 centimetrů.

Při zkoušení podprsenku zapněte na poslední háčky, abyste ji mohly upravovat tehdy, až častějším nošením trochu povolí. Obvod podprsenky by měl být pevný a spolehlivě držet prsa na svém místě; nesmí však škrtit a zařezávat se. Svůj výběr si můžete otestovat: pod obvod podprsenky, který zvítězí nad gravitací a bude pohodlnou podpěrou pro vaše prsa, byste měly stěží vsunout maximálně dva prsty.

Správně zvolený obvod vás zbaví i problémů s nepříjemně se zařezávajícími ramínky, na kterých u nevhodně zvolených podprsenek leží celá váha ňader. Pokud se pyšníte objemnějším hrudníkem, volte ramínka širší. Neméně důležitý je tvar a velikost košíčků - prsa nesmí z košíčků „přetékat“; naopak, košíček musí k prsu přiléhat, a to jak po stranách, tak nahoře. Stejně častou chybou, jakou je výběr zbytečně velkého obvodu podprsenky, je i špatná volba velikosti košíčků – obvykle menších, než je skutečně třeba. Pokud máte větší prsa, maximální podporu vám poskytnou kostice- ty musí dokonale přiléhat pod ňadra a být spolehlivou podporou, kterou ani neucítíte.

Při zkoušení podprsenky se pořádně do všech stran protáhněte – tak totiž nejlépe zjistíte, zda vám podprsenka sedí, zda není příliš upnutá, nebo naopak volná a zda prsa zůstávají na svém místě. S dobře zvolenou podprsenkou budete mít jistotu při jakékoli aktivitě.

Nesmíme zapomenout, že by podprsenka měla plnit funkci i jakési okrasy ženy, a to při nejrůznějších příležitostech. Ať už se jedná o sportovní podprsenku, podprsenku určenou pro běžné nošení nebo třeba pro intimní chvíle, jisté je, že by každý takový kousek měl být skvostným doplňkem dámského šatníku.

Přestože v současné době máte k dispozici nepřeberný výběr kvalitních podprsenek, může se volba té pravé stát nelehkým úkolem - tím spíše můžete-li se pochlubit většími přednostmi, či oplýváte-li méně typickými velikostmi, jako je například úzký hrudník a velké poprsí. A kde takové podprsenky, které budou splňovat výše uvedené parametry, seženete?

Všechny pyšné majitelky plných tvarů budou doslova uchváceny nádhernou nabídkou internetového obchodu Leontyna.cz, který se mimo jiné specializuje na prodej spodního prádla pro ženy plnějších tvarů. Mimořádně vysoká kvalita použitých materiálů, luxusní vzhled, špičkové provedení a přijatelná cena jsou základními charakteristikami široké nabídky na Leontyna.cz. Pokochejte se například modely českých značek Triola a Timo, které oslavují krásu žen. Obě značky se mohou pochlubit nabídkou vysoce kvalitního luxusního spodního prádla a velkým výběrem pro všechny typy a velikosti ženského těla.

Vedle podprsenek a souprav spodního prádla na e-shopu Leontyna.cz naleznete nádherné tvarující a zeštíhlující prádlo, které dokonale vyrýsuje vaše křivky. Sortiment dále zahrnuje korzety, podvazky, punčochy, plavky, topy a tílka, pyžama, noční košile a saténové košilky i pánské a dětské spodní prádlo.

Nechte se rozmazlovat hebkostí spodního prádla z Leontyna.cz a vychutnávejte si nezaměnitelný pocit krásy a přitažlivosti každý den. 

Více na www.leontyna.cz.

Komentáře

TuroJan

27. 4. 2020 17:56

Marki: Super článek :) Já si oblíbila hlavně tyto bezešvé podprsenky https://www.intimidea.cz/podprsenky/ .

Marki

17. 7. 2016 18:19

Pěkný článek se spoustou informací. Pro rozšíření znalostí ještě doporučuji přečíst si tento článek www.modadnes.cz/vyber-podprsenky-aneb-z-nesmele-slecny-dama-mnoha-tvari/

Markéta

22. 7. 2014 16:25

Leontýnu vřele doporučuji, má největší výběr netypických velikostí na českém internetu, navíc za skvělé ceny. To znamená- koupíte krásné prádlo v každé velikosti a neutratíte u toho dva tisíce, ale pár stovek. :)

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie