Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jediný na světě. Dopřejte dítěti i sobě elektrokočárek

Do jedné ruky třeba ovocné smoothie, do druhé něco dobrého k zakousnutí a k tomu svižná chůze na čerstvém vzduchu. Procházky s miminkem lze trávit aktivně a nemusíte mít dokonce ani jednu volnou ruku. Potomka za vás poveze elektrokočárek.

To není fantazie, ale realita. Elektrokočárek e-Priam vyráběný společností CYBEX je v současné době jediným výrobkem svého druhu na světě a CYBEX, založený českým rodákem Martinem Pošem, díky tomu získal světový monopol ve výrobě elektrických kočárků. Vývoji elektrokočárků se přitom ve spolupráci se švédským výrobcem dětského zboží Emmaljunga věnovala i německá společnost Bosch, v loňském roce však oznámila ukončení celé této divize.

Nápomocné technologie

„Když jsme před šesti lety seděli nad prvními návrhy e-Priamu, ani ve snu by nás nenapadlo, že budeme v tomto segmentu jediní úspěšní. Technologie dokážou být dnešním rodičům nesmírně nápomocné, ale když se jedná o elektrokočárek, museli jsme nad ním přemýšlet jako nad luxusním elektromobilem – aby měl především do nejmenšího detailu vyladěné bezpečnostní systémy, ale zároveň byl praktický a zapadal do životního stylu náročných zákazníků. Což byla velká výzva,“ říká Martin Poš, zakladatel společnosti CYBEX a CEO nadnárodního holdingu Goodbaby International.

Elektrokočárek e-Priam samozřejmě nevznikl jednoduše, jeho zrodu předcházela dlouhá léta výzkumu a vývoje, především co se chytrého systému senzorů týče. Výsledkem je perfektní zpracování, diskrétní integrace do podvozku i aplikace pro ovládání na dálku.

Nechte pracovat senzory

Síla e-Priam je v jeho senzorech v madle. Díky tomu totiž pozná tlak vyvíjený při výstupu vzhůru a spustí chytrý systém Smart Uphill Assist, na cestu dolů zase aktivuje Smart Downhill Assist. Takže zatímco při cestě nahoru máte pocit jako byste jeli po rovince, dolů je dítě v bezpečí díky systému brždění. Nechybí ani systém na rozpoznávání složitého terénu, který pomáhá zvládnout kočičí hlavy, travnatý terén, sníh či polní cestu.

Baterie vydrží při maximální náloži 23 kg dva až pět dnů a nabít ji můžete v běžné zásuvce. O stavu baterie vás informuje indikátor na zadní ose kočárku. Plusem je také aplikace e-PRIAM, která je ke stažení pro iOS i Android. Pomocí aplikace lze například aktivovat funkci houpání ve třech různých intenzitách, či zvolit míru podpory chytrých asistentů.

Otestovat je možné elektrokočárek e-Priam ve vlajkové prodejně CYBEX v pražské Široké ulici 15 a je také v prodeji u všech autorizovaných prodejců CYBEX v ČR. Na výběr je nepřeberné množství vyměnitelných potahů a také různá barevná provedení podvozku.

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více