Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Michael Jackson: Miloval pikantní jídla, smažené kuře i pekanové sušenky podle tohoto receptu
Zdroj: zdroj: Freepik, dashu83, a Showpix, Mousse/ABACA

Dlouhá léta byl král popu vegetariánem, který ale neměl rád zeleninu a těstoviny. Miloval sladké, nesnášel však cukr a čokoládu. Čím se tedy vlastně živil?

Omezený jídelníček

O svérázných stravovacích návycích krále popu pro people.com vyprávěl Mani Niall, bývalý osobní kuchař Michaela Jacksona. Původně majitel pekárny Sweet Bar v Oaklandu se s Jacksonem seznámil v roce 1982 a později s ním vyrazil na turné Victory. A zatímco svět Jacksona vnímal jako popový fenomén a obrovskou hvězdu, Niall ho poznal lidštějším způsobem – a to prostřednictvím jídla. „Byl to typ člověka, který mohl prostě být hodiny bez jídla a pak dostal hlad,“ říká Niall. A když taková chvíle přišla, najít to správné jídlo, které by ho nasytilo, nebylo vždy jednoduché. Jackson měl dost omezený jídelníček a navíc byl vegetarián, který neměl rád zeleninu. Miloval pizzu, ale nemusel těstoviny. Měl velkou chuť na sladké, ale nejedl cukr a neměl rád čokoládu. Byl také milovníkem sójových výrobků a biopotravin. Co tedy kuchař Jacksonovi připravoval?

Hity kuchyně v Neverlandu

Niall však našel několik jídel, která byla domácím hitem. Mexická jídla jako pikantní enchiladas s chilli byla základem a zpěvák si také oblíbil grilovaný tofu kebab s kuskusem a marockou omáčkou. A jak píše answerstoall.com, miloval cornflakes s mlékem a popkorn, sýrovou quesadillu, pizzu s houbami shiitake a lilkem. Na jeho jídelníčku se objevovaly také ryby a občas zašel na jídlo do indické restaurace Chakra v Beverly Hills. Michael Jackson měl rád i vegetariánské lasagne, brokolici vařenou v páře, čerstvé ovoce a tofu. Sladkou tečkou často byly sušenky vyrobené z pekanových ořechů a slazené javorovým sirupem, nikoliv cukrem. Občas si ale dopřál zmrzlinu, donuty nebo, banánový koláč. Z nápojů podle food.ndtv.com preferoval minerální vody Evian a Perrier, často si dal pomerančový a mrkvový džus, chutnalo mu i ovocné smoothie nebo mandlové mléko.

Svérázný konec vegetariánství

Jako správný „jižan“ měl Michael od dětství rád smažené kuře. Příklon k vegetariánství a snaha o zdravou stravu chutě na kuře na nějakou dobu potlačily. Rozhodně ne natrvalo. Michael Jackson doslova „ujížděl“ na smaženém kuřeti z fastfoodového řetězce KFC! Prázdné kbelíky od oblíbené pochoutky se prý válely po celém domě. A napadlo vás, co je tajemstvím chuti toho správného jihoamerického smaženého kuřete? Web seriouseats.com prozrazuje, že obyčejné podmáslí! Kousky kuřete se totiž nejprve nechávají marinovat v podmáslí, proto je kuře tak jemné a křehké.

Pekanové sušenky

Moučník, který Michael Jackson vyžadoval, byly pekanové sušenky. Jde o jednoduchý recept, Jacksonův kuchyňský personál v něm jen místo cukru používal javorový sirup. Co na tyto sušenky potřebujete? Připravte si ½ šálku (110 g) nesoleného másla v pokojové teplotě, ⅓ šálku cukru (nebo javorového sirupu), 1 lžička vanilkového extraktu, špetku soli, 1 šálek (140 g) polohrubé mouky, ¾ hrnku (80 g) nasekaných pekanových ořechů. A jak na to? Máslo šlehejte elektrickým mixérem asi minutu. Přidejte cukr a šlehejte další minutu, dokud směs nezhoustne. Vmíchejte vanilku, sůl a mouku a míchejte, dokud se těsto nespojí. Přidejte pekanové ořechy. Těsto rozdělte na 12 dílů; vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu. Umístěte na plech, kam jste dali pečicí papír, a nechte mezi nimi prostor minimálně 7 cm. Pomocí dna sklenice jemně zploštěte každou sušenku. V případě potřeby upravte boky. Pečte při teplotě 180 °C asi 15 minut dozlatova, v polovině pečení plech otočte, aby se sušenky rovnoměrně propekly. Vyjměte je a nechte vychladnout na mřížce.

Zdroje informací:
people.com: Michael Jackson's Former Personal Chef Dishes on the King of Pop's Quirky Eating Habits
answerstoall.com: What was Michael Jackson favorite food?
seriouseats.com:The Best Buttermilk-Brined Southern Fried Chicken Recipe 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více