Zdeněk Pohlreich se vrací: Ve svém novém pořadu po letech odhalí zákulisí Ano, šéfe!
13. 4. 2022 Vaření
Jak to bylo, šéfe? Tak zní název nejnovější kuchařské show Zdeňka Pohlreicha, která se bude od 2. května vysílat na Primě. Těšit se můžete na retrospektivní výlet po českých profesionálních kuchyních. Čeká vás osm dílů, osm národních kuchyní, osm kuchařů a hlavně Zdeněk Pohlreich.
Zavzpomínejte si na Ano, šéfe!
Také jste s nadšením sledovali před lety pořad Ano, šéfe? Putování Zdeňka Pohlreicha po českých restauracích a jeho snahy o zlepšení úrovně české gastronomie přitáhly k televizním obrazovkám spousty diváků a jeho hlášky jsou dodnes nezapomenutelné. Zajímalo by vás, co se od první epizody odvysílané v březnu 2009 v oblasti gastronomie u nás změnilo? Chcete zjistit, jak se vařilo před lety a jak se vaří dnes? Na to vše vám Zdeněk Pohlreich odpoví právě v pořadu Jak to bylo, šéfe?
Mohlo by vás zajímat
Spousta inspirace od Zdeňka Pohlreicha
V každém z osmi dílů nové show nejslavnější z českých šéfkuchařů představí jednu vyhlášenou českou restauraci a jejího šéfkuchaře. Těšit se tak můžete na recepty atraktivních kuchyní z různých koutů světa a spoustu inspirace. Vzpomínat se ale bude samozřejmě i na pořad Ano, šéfe!, o němž Zdeněk Pohlreich říká: „Zajímavá doba, která změnila hodně v mém životě. Potkal jsme velikou spoustu zajímavých lidí a dozvěděl se i hodně o tom, jak se u nás žije a žilo. A taky jsem si uvědomil, že dobré jídlo je jedna ze skutečných životních kvalit.“
Zlepšila se česká gastronomie? Vše zjistíte v Jak to bylo, šéfe?
Během přípravy menu se tak Zdeněk Pohlreich společně s jednotlivými hostiteli bude vracet k výrazným a charakteristickým situacím z pořadu Ano, šéfe!, jež budou nějak souviset s tématem rozhovoru kuchařů v konkrétním díle a zvolenou národní kuchyní. Bude se ale nejen vyprávět a vzpomínat, těšit se můžete i na konkrétní ukázky z oblíbeného pořadu Ano, šéfe!
Čekají vás i dosud neodhalené „drby“ ze zákulisí natáčení, ale i odhalení častých nešvarů, které se v českých restauracích stále u zmiňovaných národních kuchyní objevují. Ale nebojte, situace v české gastronomii se za těch 13 let rozhodně změnila k lepšímu, jak uvádí sám Zdeněk Pohlreich ve své pozvánce ke sledování pořadu: „Jestli jste měli rádi Ano, šéfe! a chcete se podívat, jak se tu gastronomie změnila za posledních 13 let, tohle je pořad pro vás. Optimismus je zcela namístě a zlepšení naprosto patrné. Buďte optimisty s námi.“
Pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha se bude vařit od 2. května na Primě. Premiéra pořadu bude vždy v pondělí v noci, repríza následnou neděli dopoledne.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Už jste někdy ochutnali kaviár? Ten pravý je prý cennější než zlato a pochází jen ze tří druhů ryb
Všechno nejlepší, šéfe! Zdeněk Pohlreich má 65 let. Připomeňte si 10 jeho nejslavnějších hlášek!
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 27 minutami
Bramborový bochníček
Přidáno před 5 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 5 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Fit salát
Přidáno před 18 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Retro okénko: Katův šleh, legendární specialita devadesátek stále žije! Jak tuhle hospodskou delikatesu nejlépe připravit?
Letem světem: Indický dhal rádi vaří esa jako Kamu či Zdeněk Pohlreich. Naučte se to i vy!