Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak to bylo, šéfe? Tak zní název nejnovější kuchařské show Zdeňka Pohlreicha, která se bude od 2. května vysílat na Primě. Těšit se můžete na retrospektivní výlet po českých profesionálních kuchyních. Čeká vás osm dílů, osm národních kuchyní, osm kuchařů a hlavně Zdeněk Pohlreich.

Zavzpomínejte si na Ano, šéfe!

Také jste s nadšením sledovali před lety pořad Ano, šéfe? Putování Zdeňka Pohlreicha po českých restauracích a jeho snahy o zlepšení úrovně české gastronomie přitáhly k televizním obrazovkám spousty diváků a jeho hlášky jsou dodnes nezapomenutelné. Zajímalo by vás, co se od první epizody odvysílané v březnu 2009 v oblasti gastronomie u nás změnilo? Chcete zjistit, jak se vařilo před lety a jak se vaří dnes? Na to vše vám Zdeněk Pohlreich odpoví právě v pořadu Jak to bylo, šéfe?

Spousta inspirace od Zdeňka Pohlreicha

V každém z osmi dílů nové show nejslavnější z českých šéfkuchařů představí jednu vyhlášenou českou restauraci a jejího šéfkuchaře. Těšit se tak můžete na recepty atraktivních kuchyní z různých koutů světa a spoustu inspirace. Vzpomínat se ale bude samozřejmě i na pořad Ano, šéfe!, o němž Zdeněk Pohlreich říká: „Zajímavá doba, která změnila hodně v mém životě. Potkal jsme velikou spoustu zajímavých lidí a dozvěděl se i hodně o tom, jak se u nás žije a žilo. A taky jsem si uvědomil, že dobré jídlo je jedna ze skutečných životních kvalit.“

Zlepšila se česká gastronomie? Vše zjistíte v Jak to bylo, šéfe?

Během přípravy menu se tak Zdeněk Pohlreich společně s jednotlivými hostiteli bude vracet k výrazným a charakteristickým situacím z pořadu Ano, šéfe!, jež budou nějak souviset s tématem rozhovoru kuchařů v konkrétním díle a zvolenou národní kuchyní. Bude se ale nejen vyprávět a vzpomínat, těšit se můžete i na konkrétní ukázky z oblíbeného pořadu Ano, šéfe!

Čekají vás i dosud neodhalené „drby“ ze zákulisí natáčení, ale i odhalení častých nešvarů, které se v českých restauracích stále u zmiňovaných národních kuchyní objevují. Ale nebojte, situace v české gastronomii se za těch 13 let rozhodně změnila k lepšímu, jak uvádí sám Zdeněk Pohlreich ve své pozvánce ke sledování pořadu: „Jestli jste měli rádi Ano, šéfe! a chcete se podívat, jak se tu gastronomie změnila za posledních 13 let, tohle je pořad pro vás. Optimismus je zcela namístě a zlepšení naprosto patrné. Buďte optimisty s námi.“

Pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha se bude vařit od 2. května na Primě. Premiéra pořadu bude vždy v pondělí v noci, repríza následnou neděli dopoledne.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více