Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Sushi specialita

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min

60 min (60 min příprava)

21. 10. 2009 22:41

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 491 kJ / 1 791 kcal
Bílkoviny35,00 g
Tuky3,50 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy400,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

anela

6. 1. 2016 00:23

Casey:vyzkoušej místo sojovky kikoman omáčku je daleko lepší:-D

Casey

8. 11. 2015 19:20

Musim rict, ze tohle je uplne muj prvni prispevek do nejake debaty :-8 a predem seomlouvam, nemam na klavesnici hacky a carky :-(( . Kazdpodadne musim rict, ze na to ze mam vydanych 5 kucharek jsem jedno jidlo absolutne sama nezkusila udelat a to je sushi. Ale sushi absolutne miluju a davam si ho minimalne jednou tydne. Jednak je zdrave, ale dle me opravdu chutne. :-)) . Co se tyce Wasabi kupuji si klasicke cinske coz je opravdu hodne palive, ale ma mnohem atraktivnejsi chut nez wasabi v prasku, ktere je trosku jako levnanahrazka za opravdovou chut, ale unavam, ze ja si opravdu delam tu klasickou cinskou sojovou omacku smichanou s jejich wasabi a doporucuji prvnim pokusitelum, aby si pripravili hodne kapesniku neb ja sobne mam rada palive, ale nez jsem si zvykla, tak jse si to obrecela vcetne me pusy;-( .Souhlasim, ze zkusit alespon jednou by se melo a treba to I prozatimnim odpurcum zachutna. Mimochodem ma z vas nekdo rad sashimi?

Janča

22. 2. 2014 11:52

Koupila jsem dceři knížku, ale sama jsem to hned také zkusila. Jen s originálními surovinami, žádné náhražky a bylo to super. Žádná těžká a složitá příprava a když máme rodinou oslavu, vždy musím připravovat.:-p

Janča

22. 2. 2014 11:49

Lucie: Ano, to je správné. V žádném případě naše desetiprocentní náhražky !!!:-/

spagetka spagetka

14. 5. 2013 21:27

Tomáš Horáček: V receptu ale není o eidamu nebo plesnivém sýru ani slovo:-O:-O:-O, ale: dyk se běžně dělá fazolový guláš nebo se k masovému guláši přidaj fazole, to nebyl šťastný příklad, i když tuším, jak to bylo myšleno
Jinak byla jsem v originál japonské restauraci a tam jsem dostala sushi se šunkou.

Tomáš Horáček

14. 5. 2013 21:23

návštěva:nějakým omylem jsem se sem prokliknul, ale když jsem četl ten recept, tak jsem opravdu zhrozil. Absolutně souhlasím s příspěvkem na který reaguji. Češi mají bohužel tu úžasnou schopnost po**at všechny kvalitní, cizí jídla tím, že tam nacpou šunku, eidam 30% nebo plesnivý sýr. Na cizích jídlech je krásná ta originální a nová chuť. Proč bychom jí měli vylepšovat? Líbilo by se Vám snad, kdyby nějaký Mexičan sypal do guláše fazole? Je to hanobení cizí kuchyně .. .

návštěva

22. 5. 2012 15:10

:-(( Šunka do sushi? :-(( Nezlobte se, ale to je hanobení tolik vyhlášeného, zdravého a chutného jídla japonské kuchyně !!! :no: To je jakobyste udělala svíčkovou z vody a k tomu dala kolínka. :no:

lukaas

17. 11. 2011 16:17

Sushi a šunka? Proboha!:no:

Lucie

26. 5. 2011 12:00

Mno, je to taková česká varianta. Do tradičního su-shi rozhodně nepatří ani šunka! a ani ty krabí tyčinky - ty totiž neviděly kraba ani za rohem. Je to smíchanina všech možných odpadových odřezků z ryb. Tradiční su-shi je zdravý pokrm (což vylučuje jak šunku tak i krabí tyčinky - obojí plné chemie a éček) a užívají se pro něj výhradně ty nejkvalitnější suroviny. V případě ovoce a zeleniny je to především okurka a avokádo, v případě "masa" pak výhradně čerstvé ryby nebo mořské plody jako tuňák, losos, krevety, sépie nebo třeba ten krab. Vždy jsou to čerstvě nakrájené syrové kousky masa vcelku právě proto, aby vynikla jejich chuť - i proto se su-shi přikládá na jazyk vždy náplní napřed (říká se, že zkušený strávník tak pozná jak kvalitu, tak čerstvost ryby). Teprve potom se jazyka dotkne rýže ochucená wasabi a japonskou sojovou omáčkou (která mimochodem chutná také úplně jinak než ta naše).

Takže pokud někdo z vás ještě su-shi nejedl, pak rozhodně doporučuji zajít na "originál" do nějakého kvalitnějšího sushi baru, a pak teprve zkoušet svoje vlastní recepty doma. Tak alespoň budete nejdřív vědět, jak to skutečně má chutnat a nezkazíte si dojem improvizovanými českými náhražkami, které ve finále po všech těch "zlevňujících úpravách" chutnají úplně jinak než původní recpet. A třeba budete natolik chytré a mlsné jazýčky, že vám nebude vadit si trochu připlatit za kvalitní rybu i originální japonské suroviny a naučíte se připravovat skutečné tradiční sushi, které je nejen chutné, ale i velice zdravé. Koneckonců, ono těch ryb a mořských plodů přecejen není pro su-shi potřeba tolik, aby to jednoho zruinovalo a musel nahrazovat českou dušenou vepřovou šunkou s nějakými 10%masa.
Chce to se jen zamyslet.

Arlena

19. 3. 2011 23:22

Sushi zbožňuji a pravidelně si ho dělám doma...nejlepší suroviny seženete v Japashopu na Dejvické. Mám to tam dost ověřené. Super obsluha, ceny vzhledem k tomu, že všechny suroviny jsou čistě japonské, přijatelné. Navíc vám tam s ochotou poradí ve všech surovinách potřebných na pokrm.

Romi

2. 2. 2011 15:28

Sushi je to nejúžasnější jídlo...:yes::yes::yes:

jahoda jahoda

7. 4. 2010 10:23

Manželovi ke kulatinám jsem tajně objednala v jedné pražské japonské restauraci japonskou večeři se stylovým posezením a s ukázkou výroby sushi - všechno jsme to potom mohli ochutnat. Byl to nezapomenutelný zážitek. Všechno jsem ochutnala, ale tak jak rýži miluji, dlouho jsem ji potom nemusela:-D. Proto musím dát velký bodík, když vidím, co je s tím práce. Můj 1. výtvor bych si nedovolila nikomu nabídnout, hrůza:-D:-D Je to delikateska, ale já si dávám jen svátečně;-):-p:-K:yes::yes:5

jana

7. 4. 2010 09:04

vase recepty mne fakt lakaj ale nevim proc tam nejsou treba krevety nebo jinak nic urcite si z vaseho receptu neco uvarim tak se loucim a dobrpou chut pri sushi.

Gabina

27. 1. 2010 11:31

Carbi, wasabi je zelená křenová pasta, je o dost výraznější než náš křen http://www.japan-eshop.com/index.php?show=detail&p...

Ivina Ivina

28. 12. 2009 10:17

Taky jsem to ještě nejedla,ale chtěla bych to ochutnat,vím,že by mi to určitš chutnalo.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: výroba sushi výroba sushi video sushi domácí výroba video náplň do sushi náplně do sushi vyroba suschi suši recept recept na suši jak vyrobit sushi suši recepty sushi náplň výroba suši jak udělat suši jak udělat suschi sushi vyroba jak si udelat susi sushi recept originalni náplň sushi wasabi pasta suši s lososem recept

Suroviny: rýže, ocet rýžový, cukr, řasa nori, pasta wasabi, omáčka sojová, semínka sezamová, krabí tyčinky, okurka čerstvá, šunka,

TopRecepty.cz

Sushi specialita

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81qo