Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary Marka Zuckerberga: Návštěvám servíroval pečenou kozu ze svého stáda!
Zdroj: Wikimedia Commons/Anthony Quintano from Westminster, United States, CC BY 2.0 a PxHere, Photo by form PxHere, CC0

Zakladatel a generální ředitel Facebooku Mark Zuckerberg je známý tím, že si vždy dává extrémní novoroční předsevzetí. Před několika lety se například rozhodl, že bude jíst pouze maso ze zvířat, která sám zabil, nebo se stane vegetariánem.

Rychle, jednoduše, ale ne vždy zdravě

Dnes už své stravovací návyky trochu změnil. Především však Zuckerberg přiznává, že zapomíná jíst. „Stává se vám někdy, že jste tak nadšeni tím, na čem pracujete, že zapomínáte jíst jídlo?“ napsal ve svém statusu na Facebooku (kde jinde také, že?). Mark Zuckerberg, muž s majetkem v hodnotě 104 miliard dolarů, je zakladatelem společnosti Facebook a jedním z nejbohatších lidí na světě. Zatímco mnozí jiní v této pozici extrémního bohatství by angažovali ty nejlepší kuchaře, aby vytvořili tu nejlepší kuchyni, jakou si lze za peníze koupit, Zuckerberg se rozhodl jít úplně jinou cestou, pokud jde o jídlo, které jí.

Konzumuje v podstatě cokoli – pokud je to rychlé a snadné. Stejně jako každý den obléká stejný outfit, tak i k snídani přistupuje bez přemýšlení. Neztrácí čas přípravou ani rozhodováním a jednoduše si dá to, co má při ruce, a pak se pustí do práce. Možná to vždy není vždy zdravé. Na internetu třeba kolovalo video, kde chroupe suchý toust. Pokud jde o jeho pitný režim, ví se o něm, že nepohrdne pivem. Zato kávu nepije vůbec, protože podle vlastních slov nemá rád kofein. Nic mu tedy neříkají ani v Americe tolik oblíbení kolové nápoje.

To není pro slabé povahy!

Zhruba před deseti lety se rozhodl, že bude jíst jen maso ze zvířat z domácího chovu a že si zvířata dokonce i sám zabije. Jednou pozval na večeři generálního ředitele Twitteru Jacka Dorseyho. Zuckerberg příteli naservíroval studený nářez z pečené kozy. Nezapomněl se pochlubit, že ji sám usmrtil „laserovou pistolí“ a pak nožem. Dorsey viděl venku pobíhat dalších šest koz, jeden kozel měl jméno Bitcoin, a podle jeho slov ho přešla na maso chuť a raději si dal jen salát! Ovšem vy u salátu zůstat nemusíte.

Jehněčí pečeně à la Mark Zuckerberg

Maso z kozy se podobá skopovému a stejně jako skopové má svůj typický – a pro někoho i nepříjemný – zápach. Proto je rozhodně vhodnější připravit si pečeni raději z mladého jehněčího, které není ještě tolik cítit, je jemnější, a připravuje se kratší dobu.  A co budete potřebovat?

  • 1 kg jehněčí kýty
  • 4 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček celého pepře
  • 2 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • sůl

na dokončení

  • 10 stroužků česneku
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • mletá paprika
  • mletý pepř
  • sůl

A jak na to? Maso dejte do většího hrnce nebo kastrolu a zalijte vodou, aby bylo celé potopené. Přidejte bobkové listy, nové koření, celý pepř, cibuli, česnek, sůl vařte asi 1 ½ hodiny doměkka. Vyndejte maso z kastrolu a nechte ho zchladit. Mezitím v misce smíchejte rozetřené stroužky česneku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl. Vzniklou pastu ze všech stran naneste na maso. Zabalte do alobalu a dejte do ledničky. Druhý den maso nakrájejte na tenké plátky. Podávejte buď studené s chlebem či pečivem a s hořčicí a různými dipy a se zeleninovým salátem. Maso můžete také ohřát a servírovat s opékanými brambory.

Zdroje informací:

dailystar.co.uk: Mark Zuckerberg used to eat cold goat meat, now skips meals

therichest.com: 8 Billionaires That Have Some Very Strange Eating Habits

thepoke.co.uk: Zuckerberg eating dry toast just like what a ordinary human being who isn’t a robot would do

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více