Skopové na divoko

Suroviny

skopová kýta
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1/2 lžičky curry
špetka kurkumy
špetka mletého nového koření
bobkový list
sůl
chilli
sterilované fazole
1 střední mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Skopovou kýtu nakrájíme na kostky. Smícháme olej - jednu lžíci, sůl,kurkumu, curry, nové koření a chilli. Vzniklou pastu smícháme s masem a necháme přes noc odležet.

  2. Na rozpálenou hlubokou pánev dáme 1 lžíci oleje a osmažíme odležené maso, až se skoro přichytne. Musí být pěkně zatáhnuté a opečené.

  3. Maso vytáhneme a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na tenké plátky nakrájenou mrkev. Přidáme maso, vše podlijeme vodou a přidáme bobkový list.

  4. Vše pomalu dusíme, než je maso měkké. Pomalou přípravou vznikne krásně hustá šťáva.

  5. Ve finále přidáme sterilované fazole. Vše smícháme, dochutíme solí a podáváme s bramborem nebo rýží.

Poznámka od kuchařky

Můžeme použít i pomalý hrnec.

Komentáře k receptu Skopové na divoko

  • hanahcotton hanahcotton (autorka receptu)

    casino: Tak pokud budeme chtít polemizovat a slovíčkařit, tak každé maso je svým způsobem krájené :-* To nemůžeš popřít...v případě, že tě irituje dovětek se šťávou, tak tuto část věty odstraním :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    "Musí být pěkně zatáhnuté a opečené, aby šťáva zůstala uvnitř."
    No, maso KRÁJENÉ NA KOSTKY a tepelně upravované déle než "na minutku" stejně šťávu pustí, že ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: skopové jehněčí na na divoko skopové plátky skopové recept skopové kostky recept skopove skopove s ryzi recepty na skopové skopove recepty nejlepší skopove recept na skopové skopové nejlepší recept skopová kýta na divoko top recepty na skopové skopové kosky s rýží jehněčí na divoko skopový s rýží recepty ze skopovych drobu nejlepší recept na skopové maso skopová kýta na divoko