Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na co se můžete těšit tento týden v Prostřeno? Vařit se bude v Královéhradeckém kraji a hosté vás pozvou na domácí i světovou kuchyni. Jak dva muži a tři ženy poradí s úkolem týdne, kterým je tentokrát droždí?

Kohout z domácího chovu

Soutěžní týden otevře herečka, zpěvačka a influencerka Jana Hrušková, která soutěžícím představí venkovský život. Hosty pozve k sobě do domku, kde žije se svým synem a na dvoře chová slepice. A drůbež se objeví i na menu, které je tak trochu venkovské. Jako předkrm podává chleba se škvarky, hovězí polévku, připraví českého kohouta a na závěr připraví palačinky z domácích vajec. Soutěžící pobaví karaoke.

Makový dezert

Eliška po škole rok pracovala jako au pair ve Švýcarsku, teď je na rodičovské dovolené s dvouletou dcerou.  Do soutěže se přihlásila sama a soupeři si už při čtení menu uvědomí, že vařit umí, ale jak to zvládne časově? Eliška v úterý připraví paštiku z kuřecích jater s domácí focacciou a cibulové chutney, pórkový krém s krutony, domácí gnocchi s kuřecím masem, špenátem, piniovými oříšky a parmazánem a jako dezert makovou roládu s citronovým krémem a lesním ovocem.

Zmrzlinový pohár na chatě

Martin nemůže z technických důvodů vařit doma, tak hosty pozve na chatu, kterou si půjčil. Martin není zrovna zkušený kuchař ale poradí si. Když nesehnal kachní prsa, použil kachní stehna a kupodivu to nevadí. Kromě kachních prsou (stehen) na černém pivu s domácím karlovarským knedlíkem jako hlavního jídla předloží jako předkrm mozzarellové jednohubky. Polévku uvaří brokolicovou. A u dezertu, kterým je zmrzlinový pohár, můžete zavzpomínat na dětská léta. Jak si s tímto menu poradí v polních podmínkách chatové kuchyně?

Zmrzlinový pohár, to je odměna dětství. Kolikrát vás rodiče vytáhli na výlet s odměnou, kterou byl zmrzlinový pohár na horské chatě? Kolikrát jste šli na pohár za vysvědčení? Přitom ale zmrzlinové poháry jsou americký vynález a nahradily oblíbenou ovocnou sodovku s kopečkem zmrzliny. Ve správném poháru nesmí chybět ovoce, zmrzlina, šlehačka a ozdoba v podobě vaflové trubičky nebo sladké posypky. Čím pohár vyšperkuje Martin?

Vaří kritik

Ve čtvrtek chce mladý dělník Filip ukázat, že i mladí lidé umí uvařit dobrá jídla a nejen blafy. sází na modernější menu, do kterého zakomponoval klasickou českou kuchyni.  Připraví zapečené vejce se slaninou, toustový chléb, hovězí vývar s játrovými knedlíčky. Jako hlavní chod bude hovězí španělský ptáček s rýží, a nakonec pošírovaná hruška s mascarpone a ořechy v karamelu. Filip ostatní soutěžící rád kritizuje. Jak se předvede on?

Krevety a kachní prsa

Páteční večer patří benjamínkovi tohoto týdne Anežce. Ostatní překvapí, že ve svém věku už pracuje na pozici provozní hotelu. Anežka hostům předloží krevety, hráškový krém, kachní prsa s bramborovo-škvarkovou plackou a posledním dezertem týdne bude v soutěži oblíbená panna cottaPřitom ji někteří soutěžící tohoto týdne vůbec neznají. Jak se nejmladší účastnici její den povede?

Komu se podaří vyvařit si 60 tisíc korun? Sledujte Prostřeno od pondělí do pátku a nenechte si ujít páteční pokličky.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více